Eigen Huis & Tuin

Van ongezellig dakterras naar een intieme daktuin

29 juni 2020 06:22 Aangepast: 09 juli 2020 14:31

Joost en Veronique wonen in Den Bosch, waar ze vanaf hun dakterras een prachtig uitzicht over de binnenstad hebben. Helaas is hun dakterras nog vrij leeg en kil, dus Tom en Huib schieten te hulp om hier een knusse plek van te maken. Bekijk het prachtige resultaat!

Het hout dat op het dak ligt is, vooral met regen, vrij glad. Daarom legt Tom hier tegels overheen. Dit zorgt niet alleen voor een strakke look, maar maakt het ook een stuk veiliger. Daarnaast worden er mooie bloembakken geplaatst, zodat de bewoners een echte tuin krijgen op hun dakterras.

Tom maakt zelf een schutting van eikenhouten palen. Om het geheel niet helemaal dicht te maken, houdt hij tien centimeter afstand tussen de palen. Zo kun je nog wel genieten van het uitzicht, maar heb je toch wat meer privacy. Daarnaast vangt de schutting op deze manier ook veel minder wind. Over het laatste gedeelte van de tuin wordt een pergola gemaakt, waar een doek overheen gespannen kan worden. Zo heb je wat schaduw in de zomermaanden en kun je heerlijk loungen.

Joost en Veronique willen natuurlijk ook graag ’s avonds op hun dakterras zitten, waardoor er extra aandacht is gegaan naar de verlichting. Deze wordt geplaatst tussen de planten, onder de traptreden en ook in de pergola. Om de tuin helemaal af te maken, komt stylist Denise langs met wat passende accessoires Deze passen perfect bij de kleuren van de bloemen in de tuin. 

Het dakterras is helemaal af én knus! Joost en Veronique kunnen nu gerust al hun vrienden uitnodigen om van het lekkere weer te genieten of ze kunnen samen genieten naast een romantisch vuurtje. 

Fotografie

Sonja Velda

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore