Liefde voor je huis

Met deze 3 tips bespaar je ruimte in de eethoek

30 juli 2020 03:35 Aangepast: 30 juli 2020 10:35

In de livestream van 27 oktober werd de vraag gesteld wat voor eettafel het beste bij een kleine woonkamer past. Interieurstylist Michiel de Zeeuw gaf hierop een nuttig antwoord met 3 goede tips die we graag nog even met je delen!

1. Neem een ronde eettafel

Volgens Michiel kun je een ronde eettafel gemakkelijk in een hoek of aan de zijkant schuiven. Door de ronde vorm houd je het geheel ontzettend ruimtelijk en kun je er gemakkelijk wat extra stoelen aan kwijt. Deze hele opstelling valt wat meer weg in de ruimte dan een vierkante of rechthoekige tafel doet.

2. Bank tegen de muur

Wanneer je al een rechthoekige tafel in huis hebt, is er ook een leuke oplossing! Michiel vertelt dat je ook een bankje tegen de muur aan kunt zetten. Hier kun je de tafel dan gedeeltelijk overheen schuiven, omdat je benen toch ook onder de tafel door steken. Het mooie hieraan is dat je heel veel zitplekken creëert met een minimale hoeveelheid ruimte.

3. Geen poten op de hoeken

Wanneer je een tafel aanschaft waarvan de poten direct op de hoeken zitten, benadruk je de grootte van de tafel. Kies daarom voor een tafel met een zwevend blad, waar de poten wat meer gecentreerd zijn. Hierdoor oogt het geheel een stuk luchtiger. Op deze manier kun je ook meer mensen plaats laten nemen, omdat je niet gelimiteerd bent aan de ruimte tussen de poten.

Fotocredits:

Al het beelmateriaal is eigendom van Eigen Huis & Tuin.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore