Eigen Huis & Tuin

Buitenkijker: ontdek de landelijk klassieke leeftuin van Peter

29 juni 2020 06:18 Aangepast: 29 juni 2020 14:18

Tom gaat op stap in zijn eigen dorp en neemt een kijkje in de tuin van hovenier én vriend Peter. Hij heeft een functionele leeftuin met een landelijk klassieke uitstraling en houdt deze helemaal zelf bij. Peter woont hier al 22 jaar met veel plezier. Toen hij het land kocht was het niets meer dan een stuk grond. Hij heeft de hele tuin dus van top tot teen kunnen ontwerpen naar eigen smaak!

Een groene vijver

In de tuin wordt veel gebruik gemaakt van symmetrie en dit zorgt voor een mooi geheel. De twee grote bomen in de tuin heeft Peter als eerste in de tuin laten zetten. De bomen zijn enorm en wegen rond de acht ton! De vijver in de tuin was eigenlijk alleen bedoeld voor de weerspiegeling van het huis in het water. Maar in de loop der tijd is de vijver aardig groen geworden en zit deze vol met kikkers en vissen. En dat heeft natuurlijk ook weer z’n charme!

Contrasten

Bij de wat donkerdere achtergrond in de tuin heeft Peter bewust veel gebruik gemaakt van witte planten. De rosa en de anemone komen hier prachtig uit. De wand is van gaas met hedera, de strakke wand en de losse beplanting erachter zorgt voor een supermooi contrast.

Buxustuin

Ook heeft Peter een buxustuin met kerstrozen. De buxustuin met kerstrozen groeit perfect op deze plek want het is hier droog en er is genoeg schaduw. Het snoeien van de heggen in de tuin van Peter is best een klus. Voor het snoeien kun je het best een snoeischaar met verlengstuk gebruiken, zo kun je ook de hoge stukken van de heg goed mee pakken en hoef je niet onhandig en gevaarlijk met een trappetje te werk gaan. 

Pluktuin

Ook de pluktuin van Peter staat er prachtig bij! Er staan ontzettend veel verschillende soorten planten waar je leuke boeketten van kunt snijden. Er staan lelies, dahlia’s en gladiolen en nog veel meer. Genoeg om eindeloos mee te combineren dus!

Moestuin

Verderop in de tuin vind je de ruime moestuin, deze staat vol met lekkere groenten en fruitsoorten. Peter loopt vanuit de keuken dus zo zijn eigen, verse supermarkt in! Alles is zelf geplant en groeit volop, de moestuin maakt de tuin helemaal af!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore