Eigen Huis & Tuin

Van rommelzolder naar prachtig appartement mét babykamer

29 juni 2020 06:09 Aangepast: 09 juli 2020 14:29

Lieke en Joël verwachten binnenkort hun eerste kindje, maar hebben nog geen vaste woonplek. De ouders van Joël hebben besloten het jonge stel een handje te helpen en stellen hun zolder ter beschikking. Thomas schiet hen te hulp en tovert de lege zolder om in een geweldig mini appartementje. Zie hier het eindresultaat!

Thomas begint met de ruimte leeg te halen en plaatst diverse wanden. Zo kunnen er meerdere ruimtes gecreëerd worden. Lieke heeft aangegeven dat ze houdt van veel glas en dat komt goed uit! Door kleine raampjes te plaatsen in de muren en te kiezen voor glazen, stalen deuren, blijft de ruimte licht. Daarnaast voelt het een stuk minder hokkerig aan. Ook wordt er een extra dakraam geplaatst met een goede verduistering in de babykamer.

Om ruimte te besparen, bouwt Thomas een kast waar een gedeelte van het bed in schuift. Op deze manier heb je veel bergruimte, terwijl je niet te veel ruimte van de kamer inneemt. Super functioneel dus en het staat ook nog heel chic! Daarnaast wordt een klein maar gezellig zithoekje gemaakt, waar ze zich samen terug kunnen trekken.

Styliste Gwen kiest voor natuurlijke materialen en zachte tinten. Dit alles heeft natuurlijk te maken met het baby’tje dat op komst is. De ruimte moet rust uitstralen. Ze kiest voor één kleur die eruit springt, namelijk geel. Dit wordt in diverse accessoires verwerkt.

Het was een opgave, maar Thomas en Gwen zijn er in geslaagd om een geweldige plek te creeeren voor Lieke en Joël. Zo kunnen ze samen  zonder zorgen toeleven naar de komst van hun baby! 

Fotografie

Sonja Velda

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore