Eigen Huis & Tuin

DIY: Zo maak je een superleuk nisje voor de kale hoek in je tuin

29 juni 2020 06:16 Aangepast: 29 juni 2020 14:17

Tom gaat aan de slag met het maken van een nisje. Een nisje kan een leeg en kaal hoekje in de tuin superleuk opvullen én je kunt deze helemaal inrichten naar eigen smaak. Met dit stappenplan kun jij zelf aan de slag!

Dit heb je nodig:

  • 10 x betonnen U-blok zwart
  • 4x steigerhouten planken
  • Buitenbeits zwart, of een andere kleur naar eigen keuze
  • Kwasten, rollers en verfbakken
  • Waterpas 
  • Items en planten om het nisje aan te kleden 

Stap 1. Planken

We beginnen met de planken. De afmetingen en het materiaal van de planken kun je in principe zelf bepalen. Tom gebruikt in de aflevering steigerhouten planken. Kijk goed waar je het nisje wilt zetten en kies op basis hiervan de afmeting van de plank.

Vervolgens schilder je de planken met zwarte beits, of een andere kleur die je leuk vindt. Zorg dat je de planken goed laat drogen voor je verder gaat.

 

Stap 2. De basis

Kijk of de oppervlak gelijk is en meet voor de zekerheid of deze waterpas is, het nisje moet natuurlijk wel goed blijven staan.

Tip: heb je geen waterpas? Download dan een waterpas app op je telefoon, zo heb je deze altijd bij de hand! Zet hierna de eerste twee blokken neer op de rechte oppervlakte. Bereken hoeveel ruimte er tussen de twee blokken moet zitten zodat de plank precies aansluit. Leg dan de plank op de betonnen blokken. De basis staat!

 

Stap 3. Stapelen

Stappelen maar! De eerste laag is klaar en nu kun je doorgaan met het stappelen. Plaats dus weer twee betonblokken op ieder uiteinde van de plank en leg hier een nieuwe plank overheen. Je kunt het nisje zo hoog maken als je zelf wilt! Wil je wat grotere spullen kwijt kunnen? Plaats dan twee blokken op elkaar en leg daar vervolgens de plank op. Zo creëer je meer ruimte!

 

Stap 4. Styling

Bijna klaar! Tijd om het nisje lekker op te fleuren! Je kunt er wat mooie planten in zetten en andere leuke accessoires, dit kun je helemaal naar eigen smaak doen. Heb je alle plankjes mooi gevuld? Dan ben je klaar en kun je gaan genieten van dit superleuke nisje!

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore