Huishouden

Waarom je wasverzachter beter kunt vervangen door azijn

04 mei 2020 13:30 Aangepast: 07 juli 2020 13:30

Dat je beter niet bij elke was wasverzachter moet toevoegen wist je misschien wel. Maar wist je ook dat je veel beter azijn kunt gebruiken bij het draaien van je wasjes? Dit is waarom!

Het beschermen van je kleding

Wasjes draaien met azijn als wasverzachter heeft meerdere voordelen voor je kleding. Het wordt minder statisch, verwijdert zeepresten die voor irritatie kunnen zorgen en beschermt de kleuren van je kledingstukken. Bang dat het stinkt? Hoef niet! Je ruikt namelijk geen azijngeur wanneer je kleding droog is én het verwijdert ook zweetluchtjes en vlekken! Daarnaast is wasverzachter ook niet goed voor elke soort kleding, dus kun je dit beter niet meer gebruiken. Ben je al overtuigd?

Het ontkalken van je machine

Buiten het feit dat het beter is voor je kleding, is het ook geweldig voor je wasmachine! Deze wordt zo namelijk direct ontkalkt wanneer je vaker azijn toevoegt aan je was. Je kunt de azijn (een scheutje is voldoende) in hetzelfde vakje schenken als dat je normaal met de wasverzachter doet.  Dit zorgt voor minder kalkaanslag en dus gaat je machine veel langer mee! Doordat azijn een natuurproduct is, is het ook nog eens minder schadelijk voor het milieu.

Naast al deze goede redenen, is het ook nog eens een stuk voordeliger dan wasverzachter. Een liter azijn kost ongeveer 35 cent, terwijl wasverzachter bijna niet goedkoper te vinden is dan een euro! Reken uit die winst!

Fotocredits:

Bron:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore