Liefde voor je huis

4 tips om je doucheput te ontstoppen als je geen ontstoppingstools in huis hebt

28 oktober 2019 15:11 Aangepast: 22 juli 2020 15:11

Loopt je doucheput niet goed door? Grote kans dat deze verstopt is! Heb je geen ontstoppingstools in huis, zoals vloeibare ontstopper, een plopper of ontstoppingsveer? Met deze 4 tips kun je je doucheput ook schoon krijgen!

1. Een kledinghanger

Vaak wordt een ontstopping veroorzaakt door een verzameling van haren en zeepresten. Schroef het putje los en kijk of je de haren kun verwijderen met de hand. Lukt dit niet? Pak er dan een ijzeren kledinghanger bij of een stuk ijzerdraad. Maak een klein haakje aan het einde van het ijzerdraad en duw deze in doucheput. Maak vervolgens een draaiende beweging en haal de hanger of het ijzerdraad uit de put. Als het goed is heb je nu heel wat haren gevangen en loopt je doucheput weer goed door!

2. Kokend water

Een grote verstopping oplossen met alleen kokend water is misschien iets te hoog gegrepen. Maar kokend water doet in ieder geval al het voorwerk en als je alleen zeepresten hebt die de verstopping veroorzaken kan het zelfs de verstopping helemaal verhelpen. Wil je verstoppingen voorkomen? Giet dan regelmatig wat kokend water in het putje, zo maak je de kans op verstoppingen kleiner!

3. Soda

Als je soda in huis hebt kom je ook al een heel eind. Schroef eerst het putje los en haal de viezigheid er zoveel mogelijk uit. Schrob alles dan goed met een afwasborstel en gooi er een grote hand soda in. Giet er kokend water in en schrob het putje nog even na. Het kan even duren voordat alles goed doorloopt. Zodra het water weer goed doorspoelt kun je alles weer vastschroeven!

4. Tie-wrap

Kom je lastig bij het vuil en heb je geen ijzer of kledinghanger thuis? Dan kun je ook een tie-wrap gebruiken om de ontstopping tegen te gaan. 

Fotocredits:

  • Daphne van Kaam

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore