Huishouden

5 tips om je natuurstenen vloer mooi te houden

26 juni 2020 06:45 Aangepast: 26 juni 2020 12:46

Een vloer van natuursteen is prachtig, maar beschadigt soms snel. Je moet dus goed weten hoe je er mee om moet gaan. Wij geven je 5 tips om je natuurstenen vloer mooi te houden.

1. Vermijd te veel water

Als je de vloer gaat schoonmaken is het belangrijk dat je hierbij niet te veel water gebruikt. Water kan de vloer namelijk flink beschadigen als het binnendringt via de voegen, plinten en muren. Heb je natuurstenen in je badkamer? Dan is het dus extra belangrijk om na het douchen de tegels droog te maken met een trekker. 

2. Gebruik geen groene zeep

Dat je natuursteen moet schoonmaken met groene zeep is een fabeltje. Groene zeep geeft namelijk een vettig laagje op de vloer en op lange termijn kan dit zorgen voor strepen en vlekken. Je kunt beter kiezen voor natuursteen ‘goudzeep’, dit geeft de vloer, bij regelmatig gebruik, ook nog eens een supermooie glans!

3. Synthetische was

Soms wordt er aangeraden om de vloer te behandelen met natuurlijke bijenwas. Dit beschermt de vloer zeker maar heeft ook nadelen. Bijenwas maakt de vloer onder andere erg glad, je kunt dus beter kiezen voor synthetische was. Een jaarlijkse behandeling met synthetische was beschermt de vloer goed tegen vlekken en vuil.

4. Zand

Zand in huis is nooit fijn maar met een vloer van natuursteen moet je extra goed oppassen. Zand werkt hierop namelijk als schuurpapier. Het zal na verloop van tijd zorgen voor krassen en ook de glans zal minder worden. Leg dus een goede mat voor de deur zodat het zand van buiten niet mee naar binnenkomt.

Ook de poten van tafels en stoelen kunnen zorgen voor krassen. Voorzie de poten dus van viltjes en rubberdoppen, zo blijft je vloer mooi en onbeschadigd! 

5. Pas op met zuur

Omdat veel soorten natuursteen kalk bevatten moet je goed uitkijken met zure producten. Zuur kan namelijk voor doffe plekken op de vloer zorgen. Erg zonde dus! Gebruik daarom nooit schoonmaakproducten zoals antikalk of middelen met citroen erin. Stoot er iemand een wijntje om? Maak dit dan ook zo snel mogelijk schoon zodat het niet in de vloer trekt.

Fotocredits:

Headerfoto: NELbali Photography - Unsplash

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore