Huishouden

Deze hobby maakt je kalm, gelukkig én verbetert je concentratie!

31 oktober 2020 19:20

Breien en haken klinkt als een hobby die je oma graag doet, maar eigenlijk is deze bezigheid ontzettend modern. Je kunt bijvoorbeeld de mooiste woonaccessoires maken met deze technieken. Wist je dat het daarnaast ook goed is voor je mentale gezondheid?

Mindfullness

De universiteit van Wollongong in Australië heeft onderzoek gedaan naar de effecten van haken op je mentale gezondheid. Wat blijkt? Haken maakt je kalm, blij en zorgt ook nog eens voor een betere concentratie. Het dient voor heel veel mensen als een strategie voor mindfulness, wat inhoudt dat je bewust wordt van je fysieke ervaringen en gedachten.

Hoe kan dit?

Nu vraag je je vast af, waar komt dit door? Eigenlijk is het heel simpel! Doordat je je moet concentreren op de haaknaald en ondertussen de steken telt, heb je weinig ruimte over om te piekeren over de toekomst of het verleden. Het zorgt ervoor dat je hersenen even rust kunnen nemen van alle gedachten en zich puur kunnen focussen op je creatie.

Wat kun je haken?

Ben je benieuwd wat deze bezigheid voor jou kan betekenen? Probeer deze DIY dan eens en ervaar de positieve effecten van haken zelf! En het leuke is, je hebt er niet eens breinaalden voor nodig! 

Fotocredits

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore