Wonen

4 tips om lege hoeken in je woonkamer op te vullen

29 oktober 2020 16:13

Lege hoeken in de woonkamer kunnen soms wat saai ogen. Heel begrijpelijk dus als je deze hoeken wilt opleuken. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen. Met deze 4 tips tover jij jouw lege hoeken om tot fijne plekjes!

1. Leeshoek

Lekker met een goed boek relaxen in je eigen leeshoek? Dat kan! Een leeshoek is de perfecte opvulling voor een lege hoek. Het ziet er nog supergezellig uit ook. Zet er een mooie stoel neer en hang een poster of schilderij op die bij de stoel past. Een plantje erbij en jouw zithoek is helemaal af! 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

DIY: een bijzettafeltje maken van een oude schoolkruk én een dienblad

2. Bar cart 

De bar cart blijft leuk! Hij fleurt je lege hoek helemaal op. Vroeger stond deze vaak in de keuken, maar ook in de woonkamer staat het prachtig! Vaak staan er mooie drankflessen in met een set kristallen glazen. Maar je kunt de bar cart ook opleuken met planten en mooie vaasjes. Geef er lekker je eigen draai aan, zo maak jij er een persoonlijk én origineel hoekje van!

3. Speelhoekje

Heb je kleine kinderen? Dan kun je een lege hoek goed gebruiken voor een leuke speelhoek. Aan de wand kun je bijvoorbeeld een klein bureau maken met schattige kinderstoeltjes. Zo kunnen de kids lekker kleuren aan hun eigen bureau en blijft de eettafel potloodvrij. Bang dat een kinderhoek snel rommelig wordt? Zet dan een paar leuke kisten neer waar je al het speelgoed makkelijk in kwijt kunt, zo houd je alles netjes!

4. Spiegel 

Soms hoef je niet te moeilijk te denken, een spiegel kan een lege hoek namelijk ook al helemaal anders maken. Het fijne aan een spiegel is dat het niet alleen meer sfeer geeft maar ook nog eens ruimte creëert. Door de weerspiegeling zie je ook de rest van de kamer, win- win dus!

Fotocredits:

 

Daphne van Kaam

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore