Eigen Huis & Tuin

Buitenkijker: laat je inspireren door de prachtige landschapstuin van Beppie

29 juni 2020 06:38 Aangepast: 29 juni 2020 13:39

In het Brabantse Loon op Zand woont Beppie in een heerlijk huis met een prachtige landschapstuin. In deze tuin wordt niet alleen getuinierd maar dit is ook de plek waar de hele familie samenkomt en fijne momenten beleeft.

Vintage planten

De tuin gaat helemaal op in het landschap en is heerlijk ruim. In 1990 zijn ze begonnen met het aanleggen van de tuin. Na het kopen van het enorme stuk grond was de portemonnee zo goed als leeg. De grond was er wel, maar de planten en struiken misten nog. Via een advertentie heeft Beppie planten weten te verzamelen die te groot werden voor de tuinen waar ze oorspronkelijk in stonden. Deze grote planten komen nu veel beter tot hun recht in haar ruime tuin.

Bank met uitzicht

De eyecatcher van de tuin is de bank. Deze staat midden in de tuin en vanaf de bank heb je mooi zicht op het huis. De vijver in de tuin heeft organische vormen en de planten bij de vijver zijn allemaal afkomstig uit de opbrengt van de advertentie. Rondom de vijver staan magnolia’s en een prachtige krulhazelaar, deze was veel te hoog voor de vorige eigenaren maar in de tuin van Beppie heeft hij genoeg ruimte om de hoogte in te groeien.

Ruimtelijk

Wat opvalt is dat de tuin superruimtelijk is, maar als je naar de borders kijkt staan deze toch goed vol. Vroeger waren de meeste tuinen steriel en strak, maar tegenwoordig zie je steeds meer tuinen waar alles wat voller groeit. Dit maakt de tuin levendig en karakteristiek. Al het plantenafval laten ze liggen in de tuin, omdat dit supergoed voor de structuur van de bodem is!

Alpaca's

Naast planten, bomen en bloemen mogen dieren natuurlijk niet ontbreken in deze tuin. Beppie heeft twee superleuke alpaca’s die de tuin nóg specialer maken. De alpaca’s staan niet alleen leuk, je kunt ook nog eens met ze aan de wandel of gezellig samen yoga’en. Zelfs de vachten van de alpaca’s komen goed van pas, deze gebruikt Beppie om zelf te spinnen en er truien van te maken!

Een eigen kas

De tuin op zich is natuurlijk al een droom, maar Beppie had nog een grote wens: haar eigen kas! Deze is er nu eindelijk en hier brengt ze superveel tijd in door. Het fijne aan de kas is dat je ook met slecht weer lekker aan de gang kunt!

Tip van Beppie: als je zelf een kas hebt zorg er dan echt voor dat het niet te warm wordt, het is zonde als de planten hierdoor verschroeien. Dit kan door de glazen wanden wit te schilderen, of zoals zij doet: witte gordijnen ophangen. 

Familietuin

Ook voor de kleinkinderen is de tuin een paradijs. De boomhut in de tuin van Beppie is de droom van elk kind. De kleinkinderen kunnen hier eindeloos in spelen, dit maakt de familietuin helemaal af. Kortom, het is een geweldige tuin waar lief en leed wordt gedeeld met de hele familie!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore