Eigen Huis & Tuin

Binnenkijken bij... reis- en lifestyleblogger Maartje (Barts Boekje)

29 juni 2020 06:24 Aangepast: 29 juni 2020 11:26

In hartje Amsterdam woont reis- en lifestyleblogger Maartje, samen met haar gezin. Het gezin woont in een bovenwoning, midden in de Jordaan. Het appartement is helemaal verbouwd en heeft een unieke stijl. De woning is geïnspireerd op de "hotel stijl" die Maartje als geen ander kent door het vele reizen. Een stijl die niet vaak voorkomt maar voor een geweldig interieur zorgt!

De prachtige ensuite-deuren tussen de slaapkamer en woonkamer geven een ruimtelijk gevoel. Daarnaast zitten de slaapkamer en de badkamer in dezelfde ruimte en ook dit heeft zo zijn voordelen. Maartje vindt namelijk niets zo gezellig als lekker rommelen in de slaapkamer, wanneer haar zoontje in dezelfde ruimte aan het badderen is.

Het liefst wilde Maartje een stortvloer, maar dit is -vooral in Amsterdam- erg prijzig. Een pvc-vloer biedt dan ook een goed alternatief. Zo kan er toch gewoon lekker gespetterd worden in bad! Omdat de vorige bewoners op de plek van de slaapkamer de keuken hadden, waren de leidingen al aangelegd. Dat kwam dus goed uit!

Boven is een klein, maar fijn kamertje voor haar zoontje. Er is niet veel ruimte maar met wat slimme trucs past toch alles in de kamer. Maartje heeft bijvoorbeeld de commode inklapbaar gemaakt zodat deze geen extra ruimte inneemt. Met een beetje creativiteit kom je al een heel eind!

Het gezin gaat graag op vakantie naar het Engelse platteland en dit is dan ook de grootste inspiratiebron voor de woonkamer geweest. Daarnaast heeft ze veel items meegenomen van haar reizen. Overal waar Maartje en haar man komen, scoren ze een leuk bordje voor thuis. Zo proberen ze met accessoires de verschillende werelden in huis te halen. 

Helemaal bovenaan bevindt zich het riante dakterras, met een waanzinnig uitzicht over Amsterdam. Er staat een heerlijke bank waar je kunt relaxen en genieten van de stad. Een superfijne plek dus. Maartje vindt reizen fantastisch maar er gaat toch niets boven thuiskomen in haar eigen, vertrouwde huis!

Fotocredits:

Headerfoto: Maartje Diepstraten
Foto 1: Eigen Huis & Tuin
Foto 2: Marilyn Bartman
Foto 3: Marilyn Bartman
Foto 4: Maartje Diepstraten 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore