Wonen

Zo kies je de juiste eettafel voor in de woonkamer

07 januari 2021 16:59 Aangepast: 07 januari 2021 16:59

Vind jij het lastig om te beslissen welke eettafel het beste past in jouw woonkamer? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje zodat je makkelijker een keuze kunt maken!

De rechthoekige eettafel

Dit is de meest populaire vorm onder de eettafels. Deze eettafel is namelijk heerlijk ruim en perfect voor diners met vrienden en familie. Je kunt gemakkelijk stoelen aanschuiven en er is genoeg plek voor spullen op tafel.

Maar de tafel neemt ten opzichte van de andere vormen wel meer ruimte in beslag. Voor deze eettafel moet je dus wel genoeg plek in huis hebben. 

Tip: kies voor een bankje aan de muurkant om ruimte te besparen. Deze kun je makkelijk inschuiven wanneer je minder zitplek nodig hebt. 

Vierkant eettafel

Vaak denkt men dat er aan de vierkante tafel minder mensen passen dan aan de rechthoekige tafel, dit is niet het geval. Meestal passen er net zoveel personen aan een vierkante tafel. De vorm is perfect voor kleinere ruimtes en je hebt geen lange wand nodig omdat alle randen even lang zijn.

Het aanschuiven van extra stoelen is bij een vierkante tafel wel lastiger dan bij een rechthoekige, hier moet je dus wel even rekening mee houden.

 

Ovale eettafel

Ben jij toe aan iets origineels? Dan is de ovale eettafel echt wat voor jou! Een ovale vorm zie je niet zoveel terug in meubels en dit geeft dus een unieke uitstraling.

De vorm is ideaal voor smalle ruimtes en ook extra stoelen kunnen gemakkelijk worden bijgeschoven. Als je de tafel af en toe tegen de muur aan wilt schuiven voor extra ruimte dan is de ovale eettafel echter minder geschikt.

Ronde eettafel

Een ronde eettafel komt goed tot zijn recht in een kleinere woonkamer. De ronde vorm neemt minder ruimte in beslag dan bijvoorbeeld een rechthoekige eettafel en er kunnen makkelijk stoelen worden bijgeschoven.

Je kunt handig om de tafel heen bewegen en iedereen kan op dezelfde afstand van elkaar zitten. Houd er wel rekening mee dat er aan een ronde eettafel vaak wat minder personen passen.

Als je regelmatig een grote groep vrienden te eten krijgt kun je dus beter voor een vierkante of rechthoekige eettafel gaan!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore