Eigen Huis & Tuin

Binnenkijken bij... een woning geheel in jaren '70 stijl

26 juni 2020 06:04 Aangepast: 26 juni 2020 16:04

Jaren '70 ouderwets? Volgens Laura niet. Als je bij haar binnenkomt lijkt het net alsof je even teruggaat in de tijd. Overal zie je plastic accessoires en de kleur oranje is duidelijk aanwezig. We nemen een kijkje in haar bijzondere appartement.

Een droom die uitkomt

Het was altijd al Laura’s droom om haar eigen huis in te richten. De 70’s waren niet per se haar uitgangspunt, het is er langzaam in geslopen. "Het was in het begin helemaal geen bewuste keuze om voor een 70’s interieur te gaan, ik kreeg een appartement en wilde er graag wat bijzonders van maken", aldus Laura. Het begon allemaal met een oranje droogkap van de kringloop. Een gek item om in je huis te zetten, maar wat nou als je er een lamp van maakt? En zo kwam er al snel meer bij. Binnen het tijdperk heeft ze wel duidelijk voor een bepaalde stijl gekozen. "Je hebt ook wel de 'opa en oma 70’s', waar alles eikenhout en donkerbruin is. Daar word ik niet zo warm van. Ik heb echt gekozen voor de hippe stijl met veel kleur en plastic.”

Kringloop afstruinen

Het merendeel van haar interieur komt uit de kringloop. Ze heeft ook wel wat spullen gekregen, maar voor de meeste items heeft ze heel wat speurwerk verricht. Laura is dan ook een paar keer per week in de kringloop te vinden. Ook leest ze veel boeken over die tijd om haar kennis te vergroten en kan daardoor goed zien of iets écht vintage is of juist niet. Er is één klein nadeel, Laura heeft geen auto en doet alles op de fiets. Dat is vaak een heel gedoe, maar ze heeft het er graag voor over.

Favoriete items

Laura heeft uiteraard een aantal favoriete items in huis staan. Zo is ze heel blij met haar koffiezetapparaat uit 1971. Ze gebruikt hem dagelijks. De Space Age salontafel is haar trots en een echte eyecatcher in haar interieur. "Het bijzondere van deze tafel is dat er maar twintig van gemaakt zijn, en ik heb er één van", vertelt ze enthousiast. Daarnaast is haar bank ook een item waar ze veel waarde aan hecht. Hij komt uit 1968 en heeft nog de originele, bruine bekleding. De nostalgische gedachte achter de bank vindt Laura het mooiste. "Wat heeft hij allemaal wel niet meegemaakt? Feestjes, ruzies, filmavonden… en ik leef er nog elke dag op." Zou je zo’n bank of tafel in een moderne ruimte zetten, dan zouden ze niet tot hun recht komen. “Juist alles bij elkaar maakt mijn interieur tot een knettergek, maar fantastisch geheel.”

Eén ding is zeker, haar droom voor een bijzonder interieur is uitgekomen!

Ben je geïnspireerd en wil je meer zien van Laura’s interieur? Bekijk dan haar Instagram account.

Fotocredits

Laura

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore