Eigen Huis & Tuin

Een romantische tuin tussen de kippen en fruitbomen

26 juni 2020 06:57 Aangepast: 09 juli 2020 13:57

Ben en Jennifer wonen in een gezellig huis in Egmond-Binnen, samen met hun zoontje Thom. De ruime tuin werd tot nu toe lichtelijk aan zijn lot overgelaten, met veel saaie tegels en weinig groen. Tom en Huib gaan samen aan de slag om hier een te gekke, landelijke fruittuin van te maken. Ben je benieuwd? Bekijk dan snel het eindresultaat!

Veel groen

Aangezien er al enkele fruitbomen, zoals een framboos, druif en kiwiboom in de tuin stonden, gebruikt Tom deze als basis om de tuin verder aan te vullen. Er komen appel- en perenbomen bij. Daarnaast gebruikt hij de oude tegels in de tuin om een mooie, organische border te bouwen die verhoging biedt. Hierdoor creëer je ook ruimte voor nieuwe plantjes. Door de ruwe kant naar voren te leggen krijg je een stoer en robuust effect, wat helemaal bij het landelijke thema past! Ook wordt er een stuk gras gelegd, zodat het zoontje van Ben en Jennifer fijn kan spelen in de tuin.

Loungen en dineren

Er wordt een houten overkapping neergezet zodat de familie een plekje heeft om te zitten. Ze misten wat gezelligheid in de tuin en op deze manier kunnen ze samenkomen en heerlijk ontspannen. Tom en Huib zetten er een loungeset in, waardoor deze kapschuur een echte blikvanger in de landelijke tuin is geworden. Er komt ook een mooie dinertafel buiten te staan, die door styliste Tanja wordt aangekleed om heerlijk te kunnen tafelen. .

Het kippenhok

Ben had al een kippenhok staan, maar heeft nooit de kippen erbij gekocht. Tom maakt een uitbreiding hierop. Door een ruime kippenren te maken hebben de kippen meer bewergingsruimte in de tuin. Bovenop het kippenhok plaatst hij een sedumdak, wat het kippenhotel compleet maakt. Wanneer Evelyn de tuin komt bekijken brengt ze direct de kippen mee zodat die alvast kunnen wennen aan hun nieuwe villa.

De tuin herken je niet meer terug, door de landelijke en romantische sferen die zijn toegevoegd door Tom en Huib. Zo kan het gezin heerlijk relaxen samen met de kippetjes tussen de fruitbomen!

Fotografie

Sonja Velda

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore