Eigen Huis & Tuin

Let op: deze Nederlandse IKEA vestiging accepteert voortaan geen cash meer

22 juli 2020 03:24 Aangepast: 22 juli 2020 10:24

Het tweede IKEA filiaal ter wereld heeft besloten alleen nog maar pinbetalingen te accepteren. Mocht je naar dit filiaal in Nederland gaan dan kun je je cash geld dus maar beter thuis laten.

Op de proef in Zweden

Vorig jaar werd dit idee op de proef genomen in de stad Valbo in Zweden. De winkel had geen enkel contant wisselgeld meer in de kassa’s. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee, namelijk snellere doorstroming bij de kassa’s en daardoor kortere rijen. IKEA hoopt hiermee haar klanten sneller van dienst te kunnen zijn. Daarnaast is het ook veiliger voor de werknemers, aangezien er nu een minder grote verantwoordelijkheid van hen gevraagd wordt als het om geld gaat.

Nu ook in Nederland

In Nederland wordt deze proef ook voortgezet, namelijk in de Brabantse plaats Son. Per 2 september is het filiaal overgestapt en heeft in ieder geval tot en met 31 december 2019 contant geld uitgesloten als betaaloptie. Daarna wordt besloten of ze hiermee door gaan of niet. Mocht dit experiment een succes zijn, dan is het mogelijk dat Ikea in heel Nederland zal overstappen op elektronisch betalen. 

Hoewel niet elke klant hier tevreden mee is, is het een logische ontwikkeling in een tijd van moderne technologie. Het is nu afwachten of IKEA de enige blijft in deze ontwikkeling of dat er meerdere winkels gaan volgen.

Fotocredits:

Header: mstrminda - Pixabay

Bron: AD en Volkskrant

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore