Ga naar de inhoud
Doe het zelf

Dit is waarom je binnenverf nooit buiten moet gebruiken

Heb je in de schuur nog een restje verf liggen? Dan kun je dat nog wel gebruiken voor kleine projectjes. Maar let op, gebruik dit niet voor buiten. Dus ook niet voor dat ene houten bankje in de tuin. Het lijkt misschien alsof het geen kwaad kan, maar toch kun je het maar beter niet doen.

Het is namelijk niet echt slim om de verf voor binnen op het bankje buiten te gebruiken. Dit is waarom.

Binnenverf buiten gebruiken

Er zit wel degelijk verschil in verf voor binnen en verf voor buiten. Buitenverf kan namelijk veel beter tegen een stootje. Wind, regen, kou, hagel, sneeuw... de verf kan hier allemaal tegen. Binnenverf is hier niet op gemaakt. De omstandigheden zijn binnen immers veel zwakker. Als je binnenverf buiten gebruikt, blijft het dus veel minder lang zitten. Dit is natuurlijk zonde.

Buitenverf binnen gebruiken

Buitenverf binnenshuis gebruiken is echter niet zo’n probleem. Het is niet zo dat de kleur dan vervaagt of iets dergelijks. Wel is binnenverf dan altijd nog wel de beste optie. Dit is namelijk echt gemaakt voor de (vaak warmere) omstandigheden binnenshuis. 

Zie je jezelf niet op de ladder staan?

Is jouw klus te groot en weet je niet waar je moet beginnen? Dan hebben we een tip voor je! Deze tool van Centraal Beheer vertelt je binnen een paar minuten hoeveel het kost als je de klus overlaat aan een schilder. Ideaal!