Liefde voor je huis

5 retro trends in huis die nu weer helemaal hip zijn

23 augustus 2019 12:51 Aangepast: 23 juli 2020 12:51

Alle trends komen weer een keertje terug, zo ook retro. We zien deze woonstijl steeds vaker terug in interieurs, en dat vinden wij alleen maar leuk! Daarom hebben wij de 5 populairste retro trends van het moment op een rijtje gezet.

Je hoeft natuurlijk niet gelijk je hele huis om te gooien om een retro sfeer te creëren. Een paar items kan al genoeg zijn. Welke trend is jouw favoriet? 

Ronde vormen

Ronde vormen zijn een van de belangrijkste kenmerken van een retro interieur. Je kan echter met deze vormen ook een subtiele retro sfeer in je eigen interieur toevoegen. Denk aan een ronde spiegel of een ronde tafel. Ook meubels met afgeronde in plaats van scherpe hoeken passen in deze stijl.

Bijzondere stoelpoten

Waar de meeste stoelen bij jou in huis waarschijnlijk vier rechte poten hebben, is dat bij een retro interieur vaak net even anders. De stoelpoten zijn juist het bijzondere aan de stoel. Ze hebben een bijzondere vorm of een afwijkend aantal. Door bijvoorbeeld je fauteuil of je eetkamerstoelen in deze stijl te nemen, creëer je een subtiel, retro gevoel.

De tv-kast

Je tv staat waarschijnlijk gewoon op een tv-meubel. Vroeger werd deze echter vaker in een kast gezet. Een speciale kast met plek voor je tv, maar ook bijvoorbeeld boeken, is helemaal retro. En fijn: je kunt de tv makkelijk wegwerken als je even geen tv meer wil kijken. 

Kitch keuken

Retro keukenapparatuur is al een tijdje hip, maar nu mag ook de rest van je keuken meedoen. Denk aan veel kleurtjes en patroontjes. Dit maakt je keuken heel gezellig, maar ook huiselijk.

Lekker veel kleur

Een retro woonstijl kan natuurlijk niet zonder kleur. Schaf dus een mooie blauwe bank aan, verf je muur roze of ga voor gekleurde accessoires. Hoe meer kleur hoe beter!

Fotocredits:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore