Ga naar de inhoud
Kamerplanten

Gaat jouw Calathea ook zo snel dood? Met deze tips niet meer!

De Calathea is een geliefde plant, vanwege de mooie kleuren en tekeningen op het blad. Toch is er een probleempje: de Calathea is een vrij lastige plant om te verzorgen. Maar met deze tips moet het goedkomen!

Heb je het al meerdere keren geprobeerd, maar redt je Calathea het steeds maar niet? Wees dan niet getreurd, want wij hebben een aantal handige tips om de verzorging een eitje te maken.

Bijzondere plant

De Calathea is niet alleen erg mooi, maar ook nog eens bijzonder omdat je de plant ziet én hoort bewegen. Bij veel Calathea soorten gaan de bladeren namelijk ‘s nachts dicht, en overdag open, wat een ritselend en ruisend geluid kan opleveren. Door deze verschijning wordt de Calathea ook wel de pauwenplant genoemd.

Water geven

De Calathea staat erom bekend dat hij veel water nodig heeft. Hij staat het liefst in een lichtvochtige grond zonder laag water onderin de pot. Geef hem dus regelmatig water. Het handige aan de Calathea is dat de bladeren slap gaan hangen als hij water nodig heeft. Zo weet je precies wanneer hij dorst heeft.

De Calathea regelmatig besproeien kan ook geen kwaad. De plant houdt namelijk van een hoge luchtvochtigheid. Ook voorkomt sproeien ongedierte en houdt het de Calathea schoon.

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zonlicht

De Calathea heeft over het algemeen maar weinig zonlicht nodig. Een plek in de schaduw zonder direct zonlicht is prima. Te veel zonlicht resulteert in bruine randen op de bladeren. Zet de plant ook niet op de verwarming of tocht, want dan droogt hij snel uit.

Voeding

Als de Calathea in de lente en zomer nieuwe bladeren krijgt, is het slim om bij te voeden.De groei kost namelijk veel energie. Doe dit met een universele kamerplantenvoeding. Geef nooit meer voeding dan aanbevolen, want dan kan de plant doodgaan. 

Fotocredits

Headerfoto: Katka Pavlickova - Unsplash

Dit is een artikel van