Ga naar de inhoud
Huishouden

Dof wasgoed weer krakend wit maken? Voeg dit toe aan je wasmiddel! 

Beeld © iStock

Je witte wasgoed haal je het liefst natuurlijk krakend wit uit de wasmachine. Het is niet alleen mooier, het voelt ook nog eens veel frisser en schoner. Toch wordt je witte wasgoed naarmate je het vaker wast juist lelijker en doffer. Behalve als je het volgende stuk fruit aan je wasmachine toevoegt.

Je hebt alleen een beetje citroensap nodig en je was blijft mooi wit!

Citroen bij de was

Citroen is van zichzelf een natuurlijk bleekmiddel. Als je citroen in je haar spoelt wordt het bijvoorbeeld ook lichter. Zo werkt dat ook bij je witte wasgoed. Het voordeel van citroen ten opzichte van andere bleekmiddelen, is dat het geheel natuurlijk is. Ook laat het een heerlijke, frisse citroengeur achter op je was waardoor het extra schoon voelt.

Zo werkt het:

Gooi simpelweg circa 1 glas (gezeefd) citroensap bij je normale wasmiddel in de wasmachine en was de witte was zoals je normaal ook zou doen. Je kunt ook een grote emmer vullen met warm water en een half glas citroensap. Laat hierin je was een nachtje weken en het is weer stralend wit.

De
Lees ook:
De magie van oxi wasmiddelen: werkt het echt?

Tip: Citroen is niet alleen goed voor in de wasmachine, je vaatwasser is er ook blij mee. Doe een schijfje citroen in het rek van je afwasmachine. Je vaatwasser gaat hier lekker van ruiken én je glazen gaan er mooi van glanzen! 

Wat
Lees ook:
Wat is beter: vloeibaar wasmiddel of waspoeder?

Fotocredits

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: