Doe het zelf

IKEA Hacks: 5 manieren om de REGOLIT lampenkap op te vrolijken

05 januari 2021 20:18

IKEA is een van onze favoriete meubelzaken. De winkel is betaalbaar, leuk om doorheen te struinen en de spullen zijn ontzettend veelzijdig. En van dat laatste maken we handig gebruik met deze IKEA-hacks. Deze week vertellen we je hoe je de REGOLIT lampenkap kunt opvrolijken.

De REGOLIT is met de prijs van 2,99 euro misschien wel een van de goedkoopste lampenkappen die er te verkrijgen is. Handig, want zo kun je zoveel papieren lampenkappen oppimpen als je maar wil!

1. Schattig gezichtje

De ronde vorm van de lampenkap leent zich perfect om er een leuk hoofdje van te maken. Maak voor de kinderkamer bijvoorbeeld het hoofd van je kind na op een grappige manier. Je kunt natuurlijk ook gewoon je kind een leuk hoofd op de lampenkap laten schilderen.

2. Vliegende luchtballon

De ronde lampenkap kan natuurlijk ook een ballon voorstellen, bijvoorbeeld als luchtballon. Vouw aan papieren bakje en maak deze met touwtjes aan de lamp. Versier de kap nog met wat knipsels en klaar is de luchtballon! Als je touw stevig genoeg is kun je er zelfs knuffeldieren inzetten.

3. Rustgevende bloemen

In de eigen slaapkamer kun je natuurlijk ook een mooie, zelfgemaakte REGOLIT lampenkap ophangen. Schilder er bijvoorbeeld een paar mooie bloemen op. Dit is lekker rustgevend en je kunt de kleuren zelf aanpassen naar die van je slaapkamer.

4. Onder de sterrenhemel

Wat is er nou lekkerder dan slapen onder de sterrenhemel? Plak of schilder wat sterren op de lampenkap en hij past perfect in iedere slaapkamer. Ook leuk: plak er wat glow-in-the-dark sterren op zodat je er ‘s nachts ook nog van kunt genieten!

5. Chique veren

Lampenkappen met veren bestaan al langer, maar zijn vaak net iets prijziger. Dus waarom zou je hem niet gewoon zelf maken? Koop gewoon wat veren bij de knutselwinkel of haal ze uit een oud kussen. Plak ze op de lampenkap, en je chique lamp is klaar!

Fotocredits

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore