Huishouden

3x makkelijke manieren om je sokken netjes op te bergen

28 juli 2020 03:37 Aangepast: 28 juli 2020 11:38

Een witte, lange sok in de ene hand en een zwarte, korte in de andere. Soms lijkt je zoektocht naar matchende sokken eeuwen te duren. Maar dat hoeft helemaal niet! Wij geven je drie makkelijke manieren om je sokken netjes op te bergen.

1. Met Marie Kondo

Wie kent haar niet? Opruimgoeroe Marie Kondo zorgt voor menig geordende huizen. Ook voor sokken heeft ze een handige manier. Leg de sokken op elkaar, vouw ze drie of vier keer en zet ze dan op hun kant tegen elkaar aan.

2. In ladebakjes

Als je wat minder geduld hebt met opvouwen, kun je ook gaan voor ladebakken in verschillende vormen en maten. Hier kun je je sokken dan in ordenen. Zo kun je in één bak witte sokken doen en in de andere zwarte. Rol je sokken hierbij in setjes op zodat je makkelijk even een paar sokken uit de kast kan halen. 

3. In organizers

Organizers zijn handig bij het inpakken van een koffer of rugzak. Maar ze kunnen ook goed van pas komen bij het opbergen van je sokken. Ga hierbij wel voor organizers met een doorzichtige bovenkant, zodat je meteen kunt zien welke sokken in welke organizer zitten.

Fotocredits:

Headerfoto: Jisu Han -Unsplash
Foto 1: Blokker

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore