Huishouden

Briljant: dit apparaat vouwt je kleding razendsnel op

28 juli 2020 03:47 Aangepast: 28 juli 2020 13:47

Nooit meer de was opvouwen, hoe fijn klinkt dat?! Met dit wonderapparaat zou het zomaar eens werkelijkheid kunnen worden. Mits je er het geld voor over hebt natuurlijk?

Er zijn maar weinig mensen die fan zijn van de was doen. En strijken en vouwen staan vaak al helemaal onderaan het lijstje van favoriete huishoudelijke taken. Gelukkig komt daar een eind aan dankzij dit briljante apparaat: de Foldimate vouwt jouw kleding namelijk keurig op. 

Van concept tot prototype tot functioneel ontwerp

Foldimate oprichter Gal Razov is wat je noemt een echte volhouder. In 2017 presenteerde hij al een prototype. Het apparaat werkte toen helaas nog niet helemaal zoals het zou moeten werken, dus ging het terug naar de tekentafel, waarna begin 2019 dan eindelijk het definitieve ontwerp uitkwam. En jawel… het werkt nog ook!

Hoe het werkt? Bright was er met eigen ogen (en camera) getuige van:

Het wonderapparaat kan in vijf minuten tijd tot wel 25 kledingstukken geheel automatisch opvouwen. Wat je daar zelf voor moet doen? De kledingstukken erin leggen en ze er vervolgens opgevouwen weer uitpakken. Daarna natuurlijk wel nog even netjes in de kast leggen. De machine accepteert kledingstukken van maat 128 tot XXL, maar ook handdoeken, theedoeken en zelfs dikke truien vouwt ie met gemak op.

Hebben?

Voorlopig staat er op de planning dat het apparaat eind 2019 op de Amerikaanse markt te koop zal zijn voor een kleine 1000 dollar, maar mocht er in Europa voldoende belangstelling voor zijn, dan zal die binnenkort wellicht ook in Nederland te koop zijn. 

Bron: Bright

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore