RTL Wonen

Dit is dus het verschil tussen de matte en de glanzende kant van aluminiumfolie

15 juni 2022 06:57

Misschien is het je wel eens opgevallen dat aluminiumfolie een matte en een gladde kant heeft. Maar welke kant moet nou eigenlijk aan de binnenkant en welke aan de buitenkant?

Je boterham inpakken, een salade afdekken, of een gerecht warm houden; Waar je aluminiumfolie ook voor gebruikt, het is simpelweg onmisbaar in de keuken. Maar welke kant moet nu eigenlijk aan de binnenkant en welke aan de buitenkant? We leggen het je uit:

Wel/niet/wel/niet

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: er zit geen verschil tussen de matte en gladde kant. Althans, volgens de fabrikanten. Volgens hen is het geheel toeval dat er één kant dof en één kant glimmend uit de pers komt. Al denken verschillende topkoks daar anders over.

Volgens hen is het belangrijk om gerechten die je warm wilt houden in te wikkelen met de glanzende kant naar binnen en de matte kant naar buiten. De glanzende kant zou volgens hen de warmte reflecteren en de doffe kant de warmte vasthouden.

Hoe zit het nou echt?

Volgens de woordvoerder van Toppits (aluminiumfoliefabrikant) maakt het niet uit welke zijde je gebruikt, ze werken precies hetzelfde. Dat de doffe kant de warmte beter vasthoudt zou een fabeltje zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore