Liefde voor je huis

Deze Tamagotchi-achtige plantenpot brengt je plant pas écht tot leven

29 juli 2020 03:32 Aangepast: 29 juli 2020 10:33

Heb je ook wel eens heimwee naar het Tamagotchi-tijdperk? Dan word je vast ook heel blij van deze toffe gadget. Deze plantenpot genaamd Lua brengt je plant namelijk op soortgelijke wijze tot leven. Mét de bijbehorende emoties!

Natuurlijk zijn planten levende creaties van de natuur. Soms zie en hoor je ze zelfs bewegen of kun je ze met het blote oog zien openklappen. Maar hoe leuk zou het zijn als planten op zó’n manier tot leven komen dat ze ook echt emoties lijken te hebben? 

Lua

Maak kennis met Lua. Een plantenpot die elke plant tot leven kan brengen. ‘Mu Design’ kwam met het briljante idee om mensen van over heel de wereld te helpen om hun plant in leven te houden en tovert planten met Lua om tot Tamagotchi-achtige figuren. Dit is niet alleen ontzettend leuk, maar planten kunnen nu ook eindelijk (op tijd) aangeven wat hun behoeftes zijn. Krijgen ze te veel of juist te weinig daglicht, hebben ze dorst of staan ze op de tocht? Eindelijk kunnen planten het hun baasjes duidelijk maken. 

Dit is in eerste instantie af te lezen aan de ‘gezichtsuitdrukkingen’ van de plantenpot, maar daarbij zit er ook nog eens een handige smartphone applicatie bij die je precies kan vertellen wat de status van je plant is. 

En dat ziet er dan ongeveer zo uit: 

Emoties

Het schermpje op de plantenpot kan vijftien verschillende emoties uiten, waarmee de plant je kan vertellen wat hij nodig heeft. 

Buiten de gebruikelijke emoties kan het gezichtje ook nog in een vampier veranderen om aan te geven dat ‘ie wel wat meer daglicht kan gebruiken. Ook kan Lua je huisdieren afschrikken als ‘ie zich er een beetje bedreigd door voelt. 

Hebben?

Hoewel het crowdfundingproject op moment van schrijven nog 12 dagen loopt, heeft ‘ie het streefbedrag al ruimschoots behaald. Dit betekent dat deze ‘levende’ plantenpot ook daadwerkelijk in productie gaat, naar verwachting eind 2019. Wil je ‘m alvast bestellen? Dan kun je het project alsnog hier steunen en daarmee alvast vooruitbestellen.

Fotocredits
Mu Design

Bron: Mu Design en Indiegogo  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore