Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Doe dit NIET als je je woonkamer groter wil laten lijken

Beeld © iStock

Als je een kleine woonkamer hebt, wil je niet dat 'ie nóg kleiner lijkt. Denk daarom goed na over hoe je je woonkamer het beste inricht. Wij geven je tips wat je vooral NIET moet doen als je je woonkamer groter wil laten lijken.

1. Een te grote bank

Door een grote bank wordt een groot deel van je woonkamer ingenomen. Zonde natuurlijk. Ga daarom voor een kleinere bank waardoor je een ruimtelijker gevoel krijgt. Als een kleine bank niet genoeg zitruimte voor je heeft, combineer ‘m dan met een hocker. Dit handige meubelstuk kun je makkelijk verplaatsen waardoor je verloren ruimte in je woonkamer voorkomt. 

Tip: kies voor een bank op hogere pootjes. Dit geeft wat meer 'lucht' aan de ruimte en maakt de bank wat minder massief. 

2. Donkere muren

Lichte kleuren laten je ruimte optisch groter lijken. Bij donkere kleuren bereik je dus precies het tegenovergestelde effect. Wil je toch echt een donkere muur in je woonkamer? Schilder ‘m dan niet helemaal tot boven. Door een witte rand aan de bovenkant over te laten lijkt je plafond hoger.

3. De ramen niet gebruiken

Ramen zijn perfect om een ruimtelijk effect mee te creëren. Het is jammer als je hiervoor dan zwarte, forse gordijnen hangt. Ga in plaats daarvan voor lichte of doorschijnende gordijnen waar het licht nog door naar binnen kan komen. Accentueer je ramen! 

4. Veel verschillende kleuren

Een blauwe kast, een rode lamp en een witte muur: niet ideaal voor een kleine woonkamer die je groter wil laten lijken. Ga in plaats daarvan voor meubels in dezelfde kleur als de wanden. Zo lijkt het alsof ze hierin verdwijnen. Perfect voor een kleine ruimte!

5. Stapels rommel

Opruimen is voor velen niet het allerleukste klusje in huis, maar bij een kleine woonkamer is dit wel echt nodig. Door rommel lijkt je woonkamer namelijk meteen een stuk kleiner. Een goede motivatie om tijdig op te ruimen dus. 

Fotocredits

Headerfoto: Artjafara - iStock

Dit
Lees ook:
Dit zijn de 5 meest gemaakte fouten in het interieur
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: