Huishouden

Huisdieren mee op vakantie? Hier moet je aan denken

11 juni 2020 16:18 Aangepast: 23 juli 2020 16:18

Je huisdier thuis of bij iemand anders achterlaten is altijd ontzettend vervelend, helemaal als je op vakantie gaat. Daarom kiezen veel mensen er voor om hun huisdier mee te nemen op reis. Als je dat wilt doen, moet je wel even over de volgende dingen nadenken.

Je huisdier meenemen op vakantie is namelijk niet altijd even makkelijk, maar als je rekening houdt met deze 6 dingen komt het helemaal goed.

1. Het verblijf

Zorg ervoor dat het hotel, huisje of appartement waarom je verblijft huisdieren toestaat. Denk hier dus aan wanneer je je vakantie boekt. Zo sta je niet ineens voor vervelende verrassingen als je er aankomt.

2. Een veilige reis

De reis kan voor je huisdier erg stressvol zijn. Ga je ver rijden met de auto? Zorg dan voor voldoende stops, en ook voor voer en water. Ga je met het vliegtuig? Ga dan na of je huisdier wel mee mag en wat daar de vereisten voor zijn. Dit verschilt vaak per maatschappij, maar je kunt deze informatie gewoon op hun website vinden.

3. Dierenpaspoort

Reis je buiten Nederland? Regel dan een dierenpaspoort voor je huisdier. Deze kun je gewoon krijgen bij de dierenarts. In het paspoort staan bijvoorbeeld de vaccinaties die je huisdier heeft gehad en het chipnummer. Als je in Nederland reist, heb je alleen een vaccinatieboekje nodig.

4. De vaccinaties

Zorg voordat je op reis gaat dat je huisdier alle nodige vaccinaties heeft gehad. De belangrijkste is vaak die tegen hondsdolheid. Vaccinaties tegen hartwormziekte en leishmaniose zijn ook aan te raden. Ook moeten huisdieren vaak gechipt zijn om het land uit te komen.

5. Landelijke regels

In verschillende landen gelden verschillende regels wat betreft huisdieren. Zo zijn enkele hondenrassen zelfs verboden in sommige landen. Ook moeten honden wel eens verplicht aangelijnd of zelfs een muilkorf om.

6. Houd je dier blij

Het belangrijkste is natuurlijk dat je huisdier ook een fijne vakantie beleeft. Door rekening te houden met bovenstaande punten kom je al een heel eind. Zorg daarnaast te allen tijde voor voldoende eten, water en frisse lucht. Regelmatig uitlaten is natuurlijk ook heel belangrijk.

Fotocredits

Headerfoto: Ibrahim Rifath - Unsplash

Bron: NU.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore