Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Bijzonder: deze 5 planten houden je huis lekker koel

Als het zomer is, doen we er alles aan om ons huis lekker koel te houden. Dit kan met een ventilator, airco, de ramen en gordijnen dichthouden, maar dus ook met planten! Haal deze planten dus maar snel in huis voor een koelere kamer.

Het klinkt misschien gek, maar het is echt wetenschappelijk bewezen. NASA Earth Science heeft namelijk ontdekt dat planten door warmte hun overtollige water vrijgeven in de lucht. Hierdoor koelt het af. De volgende 5 planten zijn hier een kei in.

1. Sansevieria

De sansevieria, ook wel vrouwentongen, slaat veel water op in haar bladeren. Als het warm is, heeft deze plant dus veel water om te verdampen en je huis af te koelen. Leuke bijkomst: de sansevieria is bijna onmogelijk dood te krijgen en is dus ideaal voor iemand die geen groene vingers heeft.  

2. De rubberplant

De rubberplant, of ficus elastica, is ook goed om in buis te hebben in de zomer. Vooral de grotere varianten zullen je huis lekker koel houden. Deze produceren namelijk nog meer vocht.

3. Lepelplant

De lepelplant is niet alleen prachtig, maar ook nog eens heel fijn in de zomer. Hij heeft veel water nodig, maar dat is het allemaal waard. De bloemen van deze plant kunnen de vochtgraad met wel 5% verhogen. Hierdoor koelt je woonkamer weer snel lekker af.

4. De treurvijg

Veel mensen hebben de ficus benjamina, ook wel de treurvijg, in huis, maar weten niks van haar verkoelende kwaliteiten. Hij heeft wederom veel water nodig, maar dit zal weer verdampen in de lucht om een koele omgeving te creëren.

5. De arecapalm

Een grote arecapalm of goudpalm kan wel een liter water per dag verdampen. Dit is mits je hem genoeg water geeft natuurlijk. Deze grote, tropische plant is daarom ook supergoed in het koel houden van je huis. Daarnaast ziet hij er natuurlijk ook heel leuk uit.

Fotocredits:

Bron:

Niks
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van