Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Met deze 5 stylingtips ziet je huis er gelijk een stuk schoner en opgeruimder uit

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Maar hoe houd je je huis nou opgeruimd zonder er al te veel moeite voor te doen? De juiste manier van stylen kan daar al heel veel verschil in maken. Met de volgende stylingtips ziet je huis er in de basis namelijk al een stuk opgeruimder en schoner uit.

1. Zet verse bloemen neer

Een verse bos bloemen op tafel staat altijd heel uitnodigend en opgeruimd. Je favoriete bloemen in een mooie, glazen vaas straalt hygiëne uit. Ook de geur is natuurlijk heel fris en fijn. Zet daarom meerdere (grote en/of kleine) bossen bloemen door je huis heen.

2. Minimalisme en strakke lijnen

Strakke lijnen en rechte hoeken laten je huis een stuk netter ogen. Het ziet er geordend uit. Zo kun je bijvoorbeeld je bank en stoelen in een hoek van 90 graden zetten, of kies juist voor strakke meubels. Ook helpt het om te kiezen voor een minimalistisch interieur. Want hoe meer accessoires, hoe rommeliger het oogt. Wees dus kritisch en zet bijvoorbeeld niet je hele vensterbank of kasten vol, maar laat alleen je favoriete items de show stelen. Rouleer desnoods af en toe als je niet kunt kiezen. 

3. Houd het aanrecht leeg

Het aanrecht kan al snel vol en dus rommelig en vies ogen. Door deze op te ruimen en er zo min mogelijk items op te zetten, lijkt je keuken gelijk een stuk frisser. Haal je afwas dus uit het zicht en zet alleen de broodnodige spullen en apparaten op het aanrecht.

4. Schud de kussens op

Ook ingezakte of gekreukte kussen staan rommelig en soms zelfs viezig in de woon- en slaapkamer. Door ze op te schudden, lijkt het gelijk een stuk netter, maar toch nonchalant. Zijn ze alsnog gekreukt? Haal dan snel een strijkijzer over de hoezen.

5. Werk met bakjes

Bakjes, manden of dozen zijn de must have voor een opgeruimd huis. Bewaar al je rondslingerende spullen hierin voor een nettere ruimte. Denk aan je make-up in de badkamer of dekentjes in de woonkamer.

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: