Ga naar de inhoud
Doe het zelf

Glanzende of matte verf: hier moet je over nadenken

Als je van plan bent je muur te verven, denk je waarschijnlijk goed na over de juiste kleur en plek. Weinig mensen denken echter na over de finish van de muur: wil je mat of glanzend? Deze keuze kan van grote invloed zijn op de uiteindelijke look.

Stel jezelf dus eerst deze vragen om erachter te komen wat voor soort verf je nou eigenlijk wil.

Hoe fel wil je de kleur hebben?

Matte en glanzende kleuren kunnen vaak net iets anders uitvallen. Glanzende verf zorgt er vaak voor dat de kleur er wat feller uitziet. Een matte kleur is juist wat subtieler en rustiger. Ga dus bij jezelf na wat voor effect je wil.

Waar ga je op verven?

De textuur van ene muur, vloer of meubel kan veel invloed hebben op je keuze. Je oppervlak kan er namelijk totaal anders uitzien met matte verf of glanzende verf. Op antiek staat glanzende verf vaak heel chique, maar matte verf juist stoer. Verschillende materialen reageren dus verschillend op matte of glanzende verf.

Wordt het oppervlak vaak aangeraakt?

Het klinkt misschien als een gekke vraag, maar het is wel van belang bij je keuze. Op matte verf zie je namelijk snel vette vingers en op glimmende verf minder. In een kinderkamer of op een kast kun je dus beter geen matte verf gebruiken. Op een muur is het dan juist wel weer ideaal.

Fotocredits:

  • Headerfoto: Eigen Huis & Tuin

Bron: