Liefde voor je huis

Zo koel je je slaapkamer af zonder airco

15 juni 2020 13:31 Aangepast: 04 augustus 2020 11:32

Wij zijn dol op warme zomerdagen. Echter wordt het 's avonds en 's nachts iets vervelender. Slapen in de hitte is namelijk geen pretje, en een airco is ontzettend duur. Toch kun je ook zonder airco je slaapkamer prima afkoelen.

Met deze tips kun je ‘s nachts gewoon lekker slapen zonder je kapot te zweten.

Slaap in satijn

Satijn is heerlijk om in te slapen, vooral met warm weer. Het is luchtig, zit lekker en je gaat er minder in zweten. Schaf dus een satijnen pyjama aan of zelfs een satijnen dekbed. Extra voordeel: satijn is ook nog eens goed voor je huid en haar!

Warme(!) douche

Ga niet zwetend in bed liggen, dan krijg je het alleen maar warmer. Neem eerst een lekkere douche voor je gaat slapen. Een warme douche welteverstaan. 

Dichte ramen

Je wil misschien met warm weer je ramen open doen, maar dit kun je beter niet doen. Zo komt de warmte namelijk alleen maar naar binnen. Je kunt de ramen dus beter dicht laten. Laat ook je gordijnen dicht zodat er geen warm zonlicht binnenkomt. Als de zon ondergaat, kun je alles weer opengooien voor verkoeling.

DIY airco

Heb je een ventilator? Grote kans dat deze met warm weer alleen maar warme lucht rond blaast. Zet daarom een flesje met koud- of ijswater voor de ventilator en zet hem aan. Het flesje zorgt ervoor dat er koude lucht wordt rondgeblazen voor heerlijke verkoeling.

Koud washandje

Deze truc gebruik je misschien al als je koorts hebt, maar hij werkt ook perfect als het gewoon erg warm is. Maak een washandje nat met koud water en knijp hem uit. Leg hem vervolgens in je nek of voorhoofd: het zal je heerlijk afkoelen.

Fotocredits:

  • Headerfoto: Eigen Huis & Tuin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore