RTL Wonen

Hydroponie: Zo zet je zelf planten op water

14 juli 2022 06:57

Wij zijn altijd gek op nieuwe plantentrends, en we hebben weer een nieuwe ontdekt. De laatste tijd zien we de volgende trend veel terug op Instagram en Pinterest: hydroponie. Dit is een plant die met de wortels in het water staat, en het is prachtig!

Hydroponie is wanneer je letterlijk een plant met wortels en al in het water zet. Je gebruikt dus geen aarde, wel zo makkelijk! Je kunt een plant op water zo in bepaalde winkels kopen, maar je kunt het ook heel makkelijk zelf doen. Wij weten hoe.

Welke plant gebruik ik?

Veel planten zijn geschikt om in het water te zetten, maar helaas niet allemaal. De volgende varianten kun je wel gebruiken: philodendron, geranium, begonia, klimop, vioolbladplant, graslelie, monstera en de lepelplant.

Wat heb je nodig?

Om je planten op water te zetten heb je het volgende nodig:

  • Een vaas, een liefst met een redelijk smalle bovenkant
  • Je plant
  • Bronwater of water met plantenvoeding

Stap 1

Haal je plant uit het water en spoel de wortel hiervan goed schoon. Doe dit wel voorzichtig, want je wil de wortels natuurlijk niet beschadigen.

Stap 2

Vul de vaas tot de helft met water. Gebruik bronwater, want hier zitten meer mineralen en voedingsstoffen in. Je kan ook gewoon kraanwater gebruiken, maar voeg dat wel wat plantenvoeding toe.

Stap 3

Zet je plant met de wortels in het water, maar zorg ervoor dat de bladeren niet onderstaan. Ververs het water om de drie tot vier weken en doe er dan een druppeltje plantenvoeding bij. Zet hem niet in de volle zon, en klaar is Kees!

Fotocredits:

Bron:

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore