Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Dit zijn de 5 mooiste klimplanten om tegen je schutting te laten groeien

Klimplanten zijn ideaal om veel redenen: ze kunnen een lelijke schutting verbergen, ze passen in iedere tuin, het maak je tuin groen en ga zo maar door. Er zijn ontzettend veel soorten klimplanten waardoor kiezen lastig kan zijn. Daarom hebben wij de mooiste voor je op een rijtje gezet.

Deze 5 klimplanten zijn echt een verrijking voor je tuin én schutting!

1. De klimop

De meest voorkomende klimplant in de tuin is toch wel de klimop. Dit is dan ook een prachtige, groene plant die ook nog eens snel groeit. Hij heeft maar weinig hulp nodig en is zelfs in de winter mooi! Superhandig! 

Wel moet je ervoor zorgen dat je 'm in toom houdt. Lees hier alles over het verwijderen en snoeien van klimop. 

2. Blauweregen

De blauweregen is met zijn blauwe, paarse, witte en roze trossen bloemen een opvallendere klimplant. Het geeft een mooi, romantisch effect in je tuin en zorgt voor een kleurrijke schutting. 

3. Kamperfoelie

Een andere mooie klimplant met bloemen is de kamperfoelie. De bloemen komen in allerlei verschillende kleuren en zijn wat subtieler dan die van de blauweregen. Ook ruiken de bloemen heerlijk, dus dat is mooi meegenomen. Deze klimplant verliest helaas wel in de winter haar bladeren, dus in de winter kan je schutting wat kaal zijn.

4. Wilde wingerd

Deze ken je misschien nog niet, maar hij is wel de moeite waard om te leren kennen! Deze groene klimplant groeit ontzettend snel, dus je hebt zo een groene schutting. In de herfst worden de bladeren oranje en rood, wat ook prachtig staat.

Alles
Lees ook:
Alles wat je moet weten over de Toscaanse Jasmijn

5. Toscaanse Jasmijn

De Toscaanse jasmijn is een klimplant met heel veel schattige witte bloemetjes. Deze bloemen geven je schutting in de zomer een heel zonnige look. In winter vallen de bloemen eraf, maar blijft hij wel mooi groen. De ideale schuttingplant dus!

Fotocredits

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: