Liefde voor je huis

Maximalisme is de tegenhanger van minimalisme en wij vinden het geweldig!

29 juli 2020 03:50 Aangepast: 29 juli 2020 08:50

We kennen allemaal het mooie minimalisme: strak, rustig en met weinig spullen. Mocht je niet zo goed zijn in het wegdoen van spullen, dan is maximalisme echt wat van jou. Hier gaat het namelijk juist om veel mooie spullen!

‘More is more’, daar gaat het om bij een maximalistisch interieur. Het klinkt misschien rommelig, maar het kan prachtig zijn!

Niet een ding

Er bestaat niet één maximalistische stijl. Het gaat er bij maximalisme juist om dat je je eigen draai aan je interieur geeft. Gebruik spullen die jij mooi vindt, hoe meer hoe beter. Denk aan veel kussentjes, schilderijtjes, veel kleuren en ga zo maar door.

Combineren

Een maximalistisch interieur is ideaal om veel verschillende meubels en decoratie met elkaar te combineren. Combineer dus vintage met nieuw, felle en donkere kleuren, en verschillende materialen.

Eclectisch?

Een maximalistisch interieur is ergens wel te vergelijken met een eclectisch interieur. Beide stijlen zijn vaak vrij druk en met veel spullen. Echter gaat het bij eclectisme om het laten herleven van oude stijlen, vooral uit de 19e eeuw. Bij maximalisme wordt hier geen rekening mee gehouden.

Rommelig

Het gevaar bij maximalisme is wel dat het snel rommelig kan ogen. Daarom is het belangrijk om alles zo veel mogelijk op te ruimen en niks rond te laten slingeren. Daarnaast kun je het beste gebruik maken van een aantal kleurschema’s en deze op elkaar afstemmen.  

Fotocredits

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore