RTL Wonen

Zo voorkom je dat je hond verbrandt in de zon

19 juli 2022 13:13

Als het warm en zonnig weer is, is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen de zon. Smeren maar dus! Maar waarschijnlijk heb je er nog nooit bij stilgestaan dat je hond ook flink kan verbranden. Daarom moet je hem of haar ook bescherming bieden.

Smeer dus niet alleen jezelf goed in, maar denk ook aan je hond!

Gevaarlijke zon

Je denkt misschien dat je hond niet verbrandt door zijn vacht, maar niets is minder waar. Vooral honden met een lichte huid en vacht lopen een groot risico op verbranding. Dit is dan te zien aan een droge huid op de neus en oren. Ook zal je hond flink gloeien. Maar erger nog is dat je hond ook huidkanker kan krijgen. Het is dus belangrijk dat hij niet verbrandt.

Verbranden voorkomen

Er zijn verschillende manieren om je hond te beschermen tegen de zon. Ten eerste bestaat er speciale zonnebrandcrème voor honden. Deze is verkrijgbaar bij de dierenspeciaalzaak en smeer je op de plekken waar weinig haar zit, bijvoorbeeld de oren, buik en neus. Smeer vooral niet je eigen zonnebrand op je hond, wat dat kan giftig zijn.

Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor voldoende schaduwplekken voor je hond. Zet dus zeker een parasol in je tuin. Laat je hond ook niet uit tussen 12:00 en 15:00 uur, want dan is de zon het felst.

Is het te laat?

Is je hond, ondanks je bescherming, toch verbrand? Dan kun je ook een aantal dingen doen om hem te helpen. Haal je hond meteen uit de zon en zorg voor verkoeling. Leg een koude, natte handdoek op zijn kop om de verbrande delen te koelen. Bij ernstige verbranding kun je het beste een bezoekje brengen aan de dierenarts.

Fotocredits

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore