Huishouden

Met deze tips heb je in no time je schuur opgeruimd

19 januari 2021 07:03

Geef toe: je schuur is echt een rotzooi. Hij staat vol met fietsen, tuinmeubelen, klusgereedschap en ga zo maar door. Hoog tijd voor een opruimbeurt. Met deze tips wordt dat een eitje en is de klus zo geklaard.

Het slimste is om er een dag(deel) voor uit te trekken. Het beste kun je het namelijk in één keer doen zodat je er gelijk vanaf bent. 

1: Gebruik je tuin

Zorg er eerst voor dat je tuin (zo goed als) leeg is zodat je hier alles uit je schuur neer kunt zetten. Kies ook een dag uit wanneer het lekker weer is, zodat je alles tijdelijk buiten kunt stallen.

2: Haal alles leeg

Als je het echt goed wilt doen, moet je eerst je hele schuur leeghalen. Zet alles in de tuin en zoek vanuit daar uit of je het wil houden of weg wil doen. Zo kun je ook even de hele schuur schoonmaken, spinnenwebben weghalen of ramen lappen.

Verdeel de spullen die je uit de schuur hebt gehaald op in drie categorieën: weggooien, terug in de schuur en het huis in. Berg de laatste categorie gelijk op binnenshuis.

3: Sorteren

Sorteer vervolgens de spullen op soort. Leg het gereedschap bij het gereedschap en de fietsspullen bij de fietsspullen. Zo zie je precies wat je hebt en kun je het straks netjes opbergen. 

4: Berg de spullen netjes op

Vervolgens is het de kunst om je spullen weer netjes in de schuur op te bergen. Gebruik bakjes voor kleine items en zet alles in stellingkasten. Label vervolgens alles zodat je het terug kunt vinden. Gereedschap kun je het beste ophangen zodat je overzicht hebt.

Tip: Trek met een stift lijnen om je gereedschap op de muur, zodat je alles naderhand weer op de juiste plek terug hangt én je gelijk ziet welk item je mist of hebt uitgeleend. 

5: Gelijk weggooien

Gooi de stapel met spullen die je weggooit ook echt gelijk weg. Anders blijft het in de tuin liggen en is het nog steeds rommelig. Gooi in het vervolg vuilnis ook eerder weg zodat het niet weer een rommel in je schuur wordt.

Fotocredits Headerfoto: Eigen Huis & Tuin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore