Alles voor in de tuin

Handig! Tips voor het aanleggen, verzorgen en onderhouden van je gazon

21 september 2020 09:47

We zijn inmiddels midden in het voorjaar beland en dat betekent dat de tuin eindelijk weer een beetje tot leven komt. Maarreh.. niet alleen je tuin, want jij krijgt ook de kriebels. Het is tijd om aan de slag te gaan, deze keer: tips voor het aanleggen, verzorgen en onderhouden van je gazon.

Aanleggen van het gazon

Als je de keuze hebt is het wel het slimste om direct rekening te houden met de groeiomstandigheden. Hoe je dat doet? Zaai het gras als het minimaal tien graden is buiten én de kiemen moeten genoeg vocht krijgen. Dit komt doordat graszaad pas na twee weken gaat wortelen, hiervoor is het dus afhankelijk van zichzelf. Verdeel de hoeveelheid graszaden in tweeën en verdeel het eerste deel gelijkmatig over het gazon. Het tweede deel strooi je daar haaks op, dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling.

Je gazon verzorgen en onderhouden

Een mooi gazon heeft onderhoud nodig, tussen maart en oktober moet je eigenlijk iedere week wat aandacht besteden aan je tuin. Door gemiddeld één keer per week te maaien hou je je gras kort en gezond. Daarnaast is het belangrijk om 1 à 2 keer te verticuteren, na het verticuteren ziet je gras er vaak slecht uit maar door je gazon dan weer te bemesten geef je het weer een goede opfrisser. Ook is het belangrijk af en toe het onkruid te verwijderen, dit doe je gemakkelijk met bijvoorbeeld deze onkruidverwijderaarSoms is het nodig stukken gras te vervangen of lege plekken op te vullen, een goede tip hiervoor is gebruik te maken van Graszaad Herstel SOS van Pokon, dit graszaad kiemt al binnen één week en is eerder te gebruiken dan normaal graszaad, namelijk al vanaf zes graden Celsius, handig!

Wil je meer tips over het aanleggen, verzorgen en onderhouden van je gazon? Ga naar www.pokon.nl!

Lobke Taal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore