Alles voor in de tuin

Met deze tips kun je altijd lekker buiten zitten (ook als het koud is!)

23 oktober 2020 20:05 Aangepast: 23 oktober 2020 20:59

Lekker buiten in de tuin zitten is een van de fijnste dingen die er is in de zomer. De buitenlucht is goed voor je en je ziet weer eens wat anders dan alleen je woonkamer. Echter weten we allemaal dat dit met ons Hollandse weer niet altijd kan. Maar met deze tips kun je met kouder weer evengoed genieten van je tuin.

Buiten zitten kan ontzettend ontspannend zijn en is ook nog supergoed voor je gezondheid. Ga daarom maar snel in de tuin zitten met deze tips! Want zelfs als het koud is, is het op deze manier prima vertoeven! 

Tip 1: Zorg voor een warmtebron

Als het koud is, heb je iets nodig om je warm te krijgen. En wat is er nou lekkerder dan buiten bij een vuurtje zitten. Denk aan een vuurkorf of houtkachel. Ook een terrasverwarmer kan je warmte geven. Naast het feitdat het lekker warm is, staat het ook nog eens knus en gezellig.

Tip 2: Houd jezelf warm

Naast het vuurtje, zijn er nog andere manieren om jezelf warm te houden. Leg een lekker fleecedekentje over je heen en kleed je eventueel warm aan. Ga zo lekker knus op je loungebank liggen en je zal heerlijk genieten van je tuin. 

Tip 3: Ga overdekt zitten

Koud weer gaat vaak gepaard met wind of regen. Om niet in de regen te zitten, kun je een overkapping of afdak plaatsen. Zo zit je in ieder geval lekker droog. Wil je geen overkapping of kun je er geen plaatsen? Je kunt ook een windscherm plaatsen zodat je in ieder geval uit de wind zit.

Tip 4: Neem veel planten

Met veel planten in de tuin zit je ook beschut. Hierdoor zit je uit de wind waardoor je tuin een stuk minder koud wordt. Ook kun je zo lekker tuinieren waardoor je het ook snel genoeg warm krijgt!

Tip 5: Kies een luxe optie

Heb je een breder budget en genoeg ruimte in de tuin? Dan kun je het ook wat luxer aanpakken. Een hottub in de tuin kan bijvoorbeeld heerlijk zijn om in te zitten, helemaal met koud weer. Ook een warme sauna houdt je zeker warm (alleen is dat stiekem natuurlijk niet helemaal buiten).

Fotocredits

Headerfoto: Eigen Huis & Tuin

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore