Alles voor in de tuin

Wauw: deze zeecontainers zijn omgebouwd tot te gekke zwembaden

15 juni 2020 14:26 Aangepast: 02 juli 2020 14:27

Droom je van een zwembad in je tuin, maar is het je allemaal veel te duur? Dan hebben we hier een tof én relatief betaalbaar alternatief voor je: een containerzwembad!

Ja, dat lees je goed. Het gaat hier om een tot zwembad omgebouwde zeecontainer. Het klinkt misschien gek, maar het ziet er te gek uit én het is nog redelijk betaalbaar ook! 

Containertrend

Het is niet voor het eerst dat we zien dat een zeecontainer wordt omgetoverd voor een ander doeleind. Zo werden containers eerder al omgebouwd tot tuinhuisjes, garages, studio’s, buitenkeukens en nu dus ook tot zwembaden. Het Antwerpse bedrijf Container Concepts plaatste onlangs dit zwembad in België waarbij één van de zijkanten van glas is gemaakt. Omdat het zwembad bovengronds is heeft de glazen wand een extra tof effect. Heb je ‘m liever ondergronds? Dat kan ook!

Het zwembad is 6 of 12 meter lang, maar kan qua lengte zeker wel aangepast worden op jouw tuin. Alleen de breedte (2,44 m) en diepte (1,7 m) liggen vast.

Betaalbaar

Lijkt het je wel wat? Je kunt er al een bestellen vanaf €19.500, al komen daar nog wel wat kosten bij. Zo betaal je voor de glazen wand nog zo’n €6.000 extra. De levertijd is zes tot acht weken én ook heel fijn: je hebt er geen vergunning voor nodig!

Verwarming én verlichting

Het zwembad heeft in de technische ruimte onder de trap een verdeelkast die rechtstreeks aangesloten kan worden op het huisnetwerk. De installatie is uitgerust met een zwembadpomp, filter, verwarming én er is verlichting beschikbaar in 16 kleuren.

Fotocredits:

Bron: 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore