Ga naar de inhoud
Alles voor in de tuin

Met deze 7 planten houd je vervelende insecten ver weg

Warm weer is natuurlijk heerlijk. Echter heeft het toch altijd nog een vervelende bijkomst: insecten. Wespen in je drankje, kriebelende mieren over je voeten of stekende muggen: je wilt het absoluut niet. Gelukkig kun je ze op afstand houden met deze 7 planten.

Je kunt de insecten natuurlijk weghouden met behulp van chemische producten. Echter is het veel leuker, goedkoper en mooier om gewoon een van deze planten in de tuin te zetten. Zo houd je ze op een natuurlijke manier op afstand! 

1. Lavendel

Wij vinden het misschien een mooie plant die ook nog een lekker ruikt. Echter vinden mieren, motten, muggen en vlooien dit iets minder. Je kunt een lavendelplant in je tuin neerzetten, maar je kunt het ook drogen om binnen te gebruiken.

2. Rozemarijn

Je kunt een rozemarijnplant in je tuin zetten zodat vervelende insecten uit de buurt blijven. Je kunt deze lekkere plant daarnaast natuurlijk ook gebruiken bij het barbecueën. Een win-winstuatie dus!

3. Chrysant

Met deze vrolijke bloemen zorg je ervoor dat insecten niet bij je in de buurt komen. De plant bevat namelijk het stofje pyrethrin. Dit wordt ook in veel insectensprays gebruikt. Superefficiënt dus!

4. Limoengras

Nog zo’n lekkerruikende en eetbare plant: citroengras. Dit plantje bevat citronella. Ja, inderdaad, dat wat ook in die kaarsen en antimuggensprays zit. Perfect om insecten weg te houden dus.

5. Goudsbloem

Heb je veel last van vliegen in de tuin? Zet dan goudsbloemen neer. Vliegen hebben namelijk een hekel aan deze mooie bloemen. Daarnaast houdt deze plant ook konijnen weg, mocht je daar last van hebben.

6. Basilicum

Of je het nou in de tuin of in de keuken zet: basilicum houdt muggen, larven en vliegen ver bij je vandaan. Deze lekkere, eetbare plant is dus zeker een aanwinst voor je plantencollectie.

7. Knoflook

Wat is nou leuker dan je eigen knoflook verbouwen én tegelijkertijd insecten bestrijden? De knoflookplant doet beiden! De knoflook werkt perfect tegen vliegen, kevers en muggen. Daarnaast kun je het ook lekker gebruiken bij het barbecueën.

Fotocredits

Headerfoto: Luis Villasmil - Unsplash