Doe het zelf

5x zo knap je een standaard kastje op

23 oktober 2020 12:30

Ben je toe aan iets nieuws in je huis? Maar heb je daar niet het budget voor? Je kunt ook heel makkelijk je eigen meubels opknappen! Door wat kleine aanpassingen kun jij zelf een heel nieuw meubel creëren.

Deze tips zijn allemaal budgetproof en ook nog eens heel makkelijk. Ze zijn dus voor iedereen haalbaar.

1. Nieuwe knoppen

Je kun je kastje al heel anders laten ogen door de knoppen of grepen te vervangen. Je kunt de bestaande deurknopjes er simpelweg uitschroeven en nieuwe vastschroeven. Je kunt op veel plekken hele mooie knopjes kopen, bijvoorbeeld bij IKEA of op Etsy.

2. Likje verf

Je kunt je kastje ook een ander kleurtje geven. Schuur hiervoor eerst je kastje helemaal op en ontvet hem vervolgens. Breng daarna een laag grondverf aan op de kast zodat de kleur langer mooi blijft. Als dit droog is kun je met de kleur die je zelf mooi vindt aan de slag. Twee lagen verf zijn vaak het mooist. Je kunt het zo gek maken als je wilt met het verven van je kastjes, ga bijvoorbeeld voor een patroon of meer kleuren!

3. Beitsen

Behoud je toch liever de houtlook van je kastje? Dan kun je hem behandelen met een transparante beits. Hierdoor geef je het hout een ander kleurtje, maar die je nog wel de nerven. Beitsen doe je eigenlijk bijna hetzelfde als verven. Let wel dat je een transparante grondverf gebruikt.

4. Plakfolie

Wil je voor een print gaan die onmogelijk te verven is? Dan kun je voor plakfolie kiezen. Dit is heel mooi op de bovenkant van het kastje. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een marmerfolie. Zo krijg je een hele sjieke look die veel goedkoper is dan een echt stuk marmer.

Nieuwe poten

Poten kunnen het uiterlijk van een kast ook helemaal veranderen. Vervang dus de pootjes van het kastje, of breng hele nieuwe aan als hij nog geen poten heeft. Je kunt natuurlijk de bestaande poten ook een likje verf of beits geven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore