Alles voor in de tuin

Altijd een vakantiegevoel in je eigen tuin: de Balinese tuin als inspiratie

22 juni 2020 08:28 Aangepast: 03 augustus 2020 10:14

Wie eens op Bali is geweest weet: niks is mooier dan een Balinese tuin. Met deze inspirerende tips houd je dat fijne vakantiegevoel vast, gewoon in je eigen tuin!

Paadjes

In een Balinese tuin lopen overal de mooiste kleine paadjes, die tussen de bomen door zigzaggen of juist geometrische lijnen trekken. Met een aantal mooie, grote natuurstenen creëer je dit effect zelf.

Eén met de natuur

In Indonesië groeien de meest magische en tropische planten, en dat zie je terug in de tuinen. Natuurlijk kan dat niet zomaar in ons klimaat, maar toch zijn er bomen en planten die het hier ook goed doen. Voorbeelden zijn bamboe, winterharde palmen, grote varens en siergrassen.

Natuurlijke materialen

Een Balinese tuin is niet complete zonder tropisch ogend meubilair gemaakt van natuurlijke materialen. Denk: een tafel van hout in een donkere tint of rotanstoelen. Beelden en andere decoraties staan het mooist in uitvoeringen van steen.

Water

Ja, natuurlijk: als je aan Bali denkt, denk je ook aan het nemen van een heerlijke duik. Een zwembad plaatsen is een kostbare ingreep, maar ook een klein vijvertje, een paadje waar water langs loopt of zelfs een waterton met plantjes doet het goed. Maak het geheel af met een reeks lantaarns.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore