Eigen Huis & Tuin

Deze heerlijke deken is speciaal ontworpen voor moeilijke slapers

29 juli 2020 03:46 Aangepast: 29 juli 2020 12:46

Naast je ligt je lief lekker te slapen, maar jij? Ho maar. Je blijft maar woelen. Lig jij ook de hele nacht wakker? Deze bijzondere deken sust jou binnen de kortste keren in slaap.

Gewicht

Er bestaat nu namelijk een deken die je helpt in slaap te vallen: de Gravity Blanket. De deken is gevuld met hele kleine, verzwarende glasbolletjes. Door de vierkantjes die in de deken zijn genaaid, blijven ze mooi op hun plek.

Knuffel

En zo werkt het: door het zware gewicht van de deken voelt het alsof je geknuffeld wordt, ook wel ‘deep touch pressure stimulation’ genoemd. En dat werkt ontspannend! Het fijne gevoel ontstaat namelijk door een aanmaak van serotonine en melatonine. Ook verlaagt de deken je cortisol-waarde, het hormoon dat verantwoordelijk is voor stress. Dit ontspannende gevoel laat je binnen de kortste keren in slaap vallen.

Prijsje

Ai. Je moet helaas wel behoorlijk wat geld voor de Gravity Blanket overhebben. Voor ongeveer €220,- slaap je voortaan prinsheerlijk onder de deken. Er zijn meerdere exemplaren verkrijgbaar, maar het is de bedoeling dat je er een kiest die ongeveer 10% van jouw lichaamsgewicht weegt.

Fotocredits:
Headerfoto: Gravityblankets – Instagram
Artikelfoto: Gravityblankets - Instagram

Bron: Gravity Blankets

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore