Ga naar de inhoud
Liefde voor je huis

Zó hang je foto's op zonder spijkers en lelijke gaten in de muur

Woon je in huurhuis waarbij het niet is toegestaan om gaten in de muren te boren? Of wil je lelijke gaten zien te voorkomen? Dit zijn een aantal creatieve manieren om foto??s op te hangen zónder spijkers.

Om je huis een persoonlijke touch te geven, is het leuk om foto’s op te hangen. Maar het is natuurlijk zonde als je daardoor lelijke gaten in de muur achterlaat. Gelukkig zijn er talloze creatieve oplossingen om foto’s op te hangen zonder te boren. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet:

Dubbelzijdige tape

Door middel van dubbelzijdige tape of plakstrips kun je heel makkelijk een collage aan de muur hangen. Doe dit wel alleen bij lichte, kleine fotolijstjes of losse foto’s. Anders vallen ze misschien van de muur. Let wel goed op bij behang, want als de tape of strip goed plakt, kan er wat behang van de muur komen bij het verwijderen.

Magneetverf

Je kunt natuurlijk ook een bepaald deel op de muur verven met magneetverf. Je hoeft hierdoor geen gaten te boren, want je kunt hiermee de foto’s heel makkelijk met magneten ophangen. Ben je het beu? Dan ga je er gewoon met nieuwe verf over magneetverf heen.

Ophangsysteem

Je hebt verschillende ophangsystemen voor fotolijstjes. Vaak ligt het aan de ondergrond welke systeem je precies nodig hebt. Zo heb je klevende spijkers voor zowel behang, als tegels en metaal. Bovendien heb je diverse modellen die een verschillend gewicht kunnen hebben. Je plakt de trip tegen het oppervlak, bevestigt vervolgens de klevende spijker aan de kleefstrip en je bent klaar om het schilderij of het fotolijst op te hangen.

Ixxi

Je kunt je foto’s ook bij Ixxi ontwerpen en bestellen. Bij je foto’s krijg je een eenvoudig bevestigingssysteem inclusief een ophangstrip en plakstrips voor aan de wand. Je kunt kiezen voor één grote foto, bestaande uit verschillende vierkantjes of diverse foto’s. De vierkante kaartjes kun middels koppelkruisjes aan elkaar vastmaken. Dit systeem is super makkelijk op te hangen, maar ook weer te verwijderen. Je laat geen gaten, strepen of plekken achter. Je kunt de verschillende foto’s dus makkelijk verwisselen of vervangen.

Fotocredits
Headerfoto: Jonny Caspari – Unsplash