Liefde voor je huis

Van gedateerde ruimte naar rustige, sfeervolle woonkamer met eenheid

30 juli 2020 03:29 Aangepast: 30 juli 2020 10:29

Thomas en interieurstyliste Tanja van KARWEI gingen aan de slag met de gedateerde woonkamer van Astrid en haar twee dochters. Deze moest veranderen in een rustige, sfeervolle woonkamer met eenheid.

Dat is zeker gelukt! Interieurstyliste Tanja van KARWEI maakt het ontwerp, waarna Thomas het geheel in elkaar zet.

Rustieke woonkamer

Interieurstyliste Tanja van KARWEI creëert de gewenste rust in de woonkamer door donkere en lichte kleuren te combineren. Zo is de ene wand lichtgrijs, terwijl de andere wand donkerblauw is. De donkere kleuren komen ook naar voren in onder andere de zwarte eetkamerstoelen en de bruine hoekbank.

Lichte ruimte met sfeer

Om de woonkamer van Astrid en haar dochters meer licht te geven, creëert interieurstyliste Tanja van KARWEI een lichtplan. Zo hangen er door de hele woonkamer spotjes en pronken er boven de eettafel sfeervolle hanglampen. Om het geheel extra sfeer te geven, is gekozen voor een vloer met houtstructuur en warme materialen in onder andere een hoogpolig vloerkleed en fluwelen eetkamerstoelen.

Praktisch én stijlvol

De gewenste opbergruimte wordt gerealiseerd met een dressoir met marmerlook tafelblad die je zelf kunt maken. Dit zorgt voor rust. Ook de steel look room divider kun je zelf maken. Deze is praktisch én geeft de woonkamer een stijlvol loftgevoel. Bovendien zorgt het voor een goede verdeling van de ruimte.

Speelse details

De rustieke woonkamer heeft een speels randje door het fotobehang met kraanvogels op de muur bij de eettafel. In combinatie met de DIY steel look roomdivider, de salontafel van marmer en de marmeren bijzettafel, is het speelse geheel helemaal af.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore