Ga naar de inhoud
Liefde voor je huis

7 kamerplanten die zelfs in een donkere slaapkamer overleven

Planten in de slaapkamer?! Goed idee! Je kamer oogt er niet alleen lekker fris en gezellig door, het is ook nog eens erg gezond. Maar... lang niet elke plant overleeft het in de slaapkamer, vooral niet in donkere slaapkamers. Maar deze 7 sterke planten gelukkig wel!

1. Dracaena

De dracaena is geknipt voor donkere slaapkamers, aangezien deze plant niet tegen direct zonlicht kan. Gefilterd licht, zoals zonlicht door een vitrage, kan de plant wel goed doen. Maar ook met heel weinig licht overleeft ‘ie het prima!

2. Philodendron

Omdat de philodendron van oorsprong in de jungle is gewend te groeien in de schaduw van enorme planten, kan de plant prima tegen weinig daglicht. Zet deze plant dus gerust in een ruimte zonder ramen. Daarnaast doen ze het het best in vochtige omgevingen, aangezien ze als het ware gemaakt zijn voor ‘Singapore-weer’. Regenachtig dus!

3. Munt

Niet alleen lekker in de keuken, maar ook perfect voor in de slaapkamer! Munt is een plantje dat onwijs goed groeit, zelfs in donkere kamers. En dat terwijl het plantje niet eens veel van je vraagt qua aandacht en verzorging.

Dubbele bonus: je krijgt er ook nog eens een heerlijke geur bij én het jaagt spinnen weg!

4. Sansevieria

Sommige planten doen het nou eenmaal beter als je ze weinig aandacht geeft of ze misschien zelfs een beetje verwaarloost. Niet alleen de orchidee is daar een voorbeeld van, ook de sansevieria (ook wel vrouwentongen) gaat daar goed op. Die worden het liefst met rust gelaten op een donker plekje. Daarnaast geven ze ‘s nachts ook nog eens extra zuurstof af waardoor de luchtkwaliteit in de kamer verbeterd wordt. Win-win!

5. Kamerpalm / Zamioculcas

Nog zo’n sterke topper is de kamerpalm, of ook wel de Zamioculcas. Deze plant is namelijk onverwoestbaar, en dus perfect voor donkere slaapkamers. Ze hebben ook nog eens niet zo veel water nodig, dus vergeet vooral niet geen water te geven!

6. Cactus

Hoewel cactussen -of eigenlijk cacti- gewend zijn aan fel zonlicht in de woestijn, kunnen ze toch verbranden in de zon. Daarom doen ze het beter op plekken waar deels schaduw is. In compleet donkere kamers zullen ze niet overleven, maar in de meeste slaapkamers zullen ze het goed doen.

7. Lepelplant

Als je dacht dat planten die weinig licht nodig hebben geen bloemen kunnen hebben, dan heb je het mis! De lepelplant heeft prachtige lepelvormige witte bladeren én doet het dus goed in een donkere (slaap)kamer. Qua verzorging moet je er wel wat aandacht aan besteden, want de bladeren hebben af en toe wat mist uit de plantenspuit nodig en de aarde heeft water nodig wanneer deze droog aanvoelt.

Fotocredits