Ga naar de inhoud
Huisdieren

Dit is dus waarom je hond zo bang is voor de stofzuiger

Als je een hond in huis hebt herken je dit vast wel: je wilt gaan stofzuigen, maar al vanaf het moment dat je de stofzuiger erbij pakt begint je hond te blaffen of weg te kruipen. Waarom is hij toch zo bang voor het apparaat?

Veel honden zijn bang voor de stofzuiger. Ze beginnen vaak te blaffen, weg te rennen of ze reageren in paniek. Hier zijn een paar logische redenen voor.

Het geluid

De meest logische reden is dat je hond bang is voor het harde geluid van de stofzuiger. Honden raken in paniek door geluiden die ze niet herkennen, bijvoorbeeld dat van de stofzuiger. De hond voelt zich bedreigd en begint te blaffen of weg te rennen. Ook wil je hond graag zijn geliefde baasje beschermen voor de ‘gevaarlijke’ stofzuiger.

De enige manier om te voorkomen dat je hond gaat blaffen door de stofzuiger, is door hem of haar er gewoon aan te laten wennen. Hoe vaker hij de stofzuiger hoort, hoe minder gevaarlijk het apparaat lijkt.

Verwarrende geur

Honden hebben een hele goede neus. Echter kunnen er bij het stofzuigen geurtjes vrijkomen waar je trouwe viervoeter niet aan gewend is. Door het stof en vuil dat omhoog komt, kan je hond zich minder fijn voelen. Daarom is hij soms boos op de stofzuiger.

  Dit
  Lees ook:
  Dit probeert je hond je te zeggen met de volgende 17 gebaren

  Katten

  Ook katten vinden de stofzuiger vaak niet zo fijn. Zij vinden vooral het geluid dat het apparaat veel te luid en soms zelfs te hoog. Ook hier is de oplossing om ze eraan te laten wennen. Desnoods kun je je kat even in een andere ruimte zetten zodat je makkelijk de kamer kunt stofzuigen. 

  Niks
  Elke week nieuwe tips en inspiratie!
  Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

  Fotocredits

  Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: