Kamerplanten

Deze plant laat fruitvliegjes en andere insecten als sneeuw voor de zon verdwijnen

25 juli 2022 07:15 Aangepast: 25 juli 2022 09:08

Niets zo vervelend als fruitvliegjes in je keuken of bij de fruitmand. Wij hebben de perfecte oplossing gevonden om ervan af te komen.

Ongevaarlijk

Insecten als fruitvliegen en spinnen zijn natuurlijk ongevaarlijk en kunnen geen kwaad, maar toch zijn ze geen gewenste gasten in huis. Bij het minst of geringste komen ze helaas al tevoorschijn. De oplossing hiervoor is makkelijker dan verwacht.  

Kruid

Dé oplossing tegen fruitvliegjes en andere insecten is namelijk… munt! Door de sterke geur van munt slaan onder andere spinnetjes en fruitvliegen meteen op de vlucht. Deze oplossing is ook nog eens diervriendelijk, dus je hoeft je geen zorgen te maken.

Makkelijk

Munt is een heel gemakkelijke plant: hij heeft weinig verzorging nodig. Daarnaast heeft het kruid een hoop toepassingen. Zo zet je er heerlijke thee van, en kun je het in je gerechten gebruiken.

Spray

Heb je nogal hardnekkige fruitvliegjes, dan kan het dat een muntplantje niet zoveel uithaalt. Meng wat van de blaadjes met etherische olie en spuit dit in de hoeken van je huis waar insecten zitten. Je huis ruikt niet alleen lekker, ook verdwijnen de insecten als sneeuw voor de zon!    

Fotocredits:

Bron: 

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de leukste tips en weetjes

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore