Ga naar de inhoud
Doe het zelf

Zo onderhoud je je vinyl vloer

Als je op zoek bent naar een goedkope, duurzame vloer is vinyl een goede optie! Heb je al een vinyl vloer in huis liggen? Dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben, tijd voor wat tips voor het onderhouden van een vinyl vloer!

1. Voeten vegen

De twee grootste vijanden van vinyl zijn vuil en chemicaliën, ze fungeren als schuurpapier onder je schoenen en zorgen ervoor van je vloer snel lelijk wordt. Daarom, tip nummer 1: koop een deurmat om het ergste vuil buiten te houden.

2. Nóg meer vegen

Niet alleen je voeten moeten geveegd worden, ook de vloer zelf kan af en toe een goede beurt gebruiken. Veeg het vuil regelmatig van de vloer zodat het niet in het vinyl trekt en je zult merken dat je vloer veel langer mooi blijft. Gebruik voor een optimaal resultaat een zachte bezem.

3. Shampoo is je beste vriend

Een geweldig middel om je vinyl vloer mee te reinigen? Shampoo! Meng een scheutje met een liter warm water en dweil met dit mengsel de vloer. Spoel het vervolgens na met een vochtige dweil.

4. Vloerbeschermers

Gebruik vloerbeschermers voor zware meubelen, zoals de koelkast. Meubels die op permanente plaatsen staan kunnen ervoor zorgen dat je vloer indeukt. Je kunt vloerbeschermers kopen in verschillende bouwmarkten.

Fotocredits
Headerfoto: Neven Krcmarek - Unsplash