Huishouden

5 manieren om de lucht in huis te zuiveren zodat je minder snel ziek wordt

17 oktober 2020 19:32

Je merkt er zelf misschien niet veel van, maar de lucht in je huis kan erg vervuild zijn. Hierdoor kun je sneller ziek worden, vooral nu. Het is dus belangrijk om de lucht af en toe te reinigen.

Er zijn verschillende redenen waarom de lucht in je huis niet schoon is. Zo komt er bijvoorbeeld bij het koken fijnstof vrij wat niet goed is voor je gezondheid. Ook roken in huis kan de lucht vervuilen. Je kunt op den duur last krijgen van infecties, verkoudheid, slaapproblemen etcetera.

1. Raampje open

De eerste tip is logisch; zet af en toe je ramen open. Laat  minstens een kwartiertje per dag lekker doorluchten. Ook kun je het beste met het slaapkamerraam open slapen. Zo kunnen schadelijke stoffen je ruimtes verlaten.

2. Afzuigkap aan

Koken kun je het beste doen met de afzuigkap aan. Bij het bakken en braden van vlees en groenten komt namelijk fijnstof vrij. Deze stof kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Zorg er ook voor dat de afzuigkap altijd schoon is, zodat de schadelijke stoffen ook echt goed afgevoerd kunnen worden.

3. Zet planten neer

Planten zijn niet alleen heel leuk om in huis te hebben, ze zijn ook nog eens goed voor je gezondheid. Sommige planten hebben namelijk luchtzuiverende kwaliteiten. Denk aan de philodendron, graslelie en nog veel meer plantensoorten. Een win-win situatie dus!

4. Maak lekker schoon

Een schoon huis betekent ook schone lucht in huis. Stof dus iedere week je meubels af zodat er geen stof in de lucht komt. Stofzuig regelmatig en verschoon je bed het liefst ook wekelijks.

5. Kijk uit met kaarsen

Hoe lekker een geurkaars in huis ook is, het is niet goed voor de lucht in huis. De rook komt in de lucht wat je vervolgens weer inademt. Ook sigarettenrook is uiteraard slecht in huis, dus doe dit het liefst buiten.

Fotocredits:

  • Headerfoto: Eigen Huis en Tuin

Bron:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore